Mehmet Kağan
Kilopat
Evet haklısınız çok doğru. Fakat ülkemizde yazılım algısı bileşen kadar somut değil. Olsa zaten fiyatlar böyle olmaz herkes alırdı. Ben şahsen 800 TL vermem, veremem. Bence de kul hakkı. Bunu sadece Windows'ta da yapmıyoruz. Yaşım büyüdüğü için artık oyunları orjinal, parasıyla alıyorum. Ama ben basit bir kullanıcıyım. 800 TL 7 yıl aradan sonra toplayacağım sisteme mi vereyim, Windows'a mı? Daha geride "temel ihtiyaç" adına para vermem gereken onca şey varken...
Çok haklısınız. Ben de korsan oyun oynardım sürekli ama son 2-3 senedir orijinal satın alıyorum oyunları. 800-1000 liralar büyük sayılar. Ben de veremem. Örneğin sürekli kullanmam gereken MS Office ve Adobe Photoshop programları var. Şimdilik MS Office için öğrenci lisansım var okul tarafından. Photoshop aylık 60 lira istiyor. Tek seferlik satın alma olsa yine 300-400 liraya düşünülür ama 1 yıllık photoshop için 720 lira fatura çıkıyor. Ben de GIMP ile işleri halletmeye çalışıyorum. Paramız da maalesef değersiz olduğu için aşırı pahalı fiyatlar çıkıyor. Yeni aldığım bilgisayarda Windows deneme sürümüyle idare ediyorum