Windows 10 OEM anahtarı devre dışı kalır mı?

Gorkemreis

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, SağlamLisans.com'dan Windows 10 Home OEM key aldım ve sorunsuz aktifleştirdim. İleriki zamanda devre dışı kalma gibi bir sorun olur mu? Eğer olursa OEM'ler anakartın üzerine yazıldığı için sıkıntı çıkarır mı, yoksa tekrardan key alıp aktifleştirebilir miyim?

• Arama çubuğuna CMD yazıp girin.
  • Ardından slmgr -dli yazıp ENTER tuşuna basın.
  • Çıkan kutucuğun açıklama kısmında lisans türünüzü (RETAIL, OEM veya VOLUME_MAK) olarak göreceksiniz.

Eğer açıklama kısmında OEM yazıyorsa hiçbir güç o lisansı bilgisayarınızdan sökemez. Bilgisayar çalıştığı sürece kullanabilir, hiçbir sorun olmadan da defalarca formatlayabilirsiniz.

OEM Key dediğiniz gibi anakarta işlenir. Anakart sağlam olduğu sürece kalır. Sorun olacağını zannetmiyorum fakat olursa da yeni Key alabilirsiniz.

5 yıldır aynı OEM keyi kullanıyorum 5-6 kere format da attım bir sıkıntı yok. Umarım Windows 11'e geçince de bir sıkıntı yaşamam.
  • Çıkan kutucuğun açıklama kısmında lisans türünüzü (RETAIL, OEM veya VOLUME_MAK) olarak göreceksiniz.

Eğer açıklama kısmında OEM yazıyorsa hiçbir güç o lisansı bilgisayarınızdan sökemez. Bilgisayar çalıştığı sürece sonsuza kadar kullanabilir, hiçbir sorun olmadan da defalarca formatlayabilirsiniz.
OEM Key diye almıştım ama RETAILmiş. Ne farkı oluyor?

@Ömer Faruk Çift

🔑 Retail Lisans Nedir?

Bu lisans türü, zaman zaman teknoloji mağazalarında kutulu olarak gördüğümüz Microsoft onaylı lisansların tam olarak kendileridir.
Aktif olarak tek bir cihazda kullanılabilir ancak gerektiğinde cihazdan cihaza taşınabilir ve Microsoft hesabınıza bağlanarak dijital lisans özelliği taşır.
✔️ ARTILARI ✔️
❌ EKSİLERİ ❌
Microsoft hesabınızda etkinleştirildiği için format sonrası defalarca (limit yoktur) kullanılabilir.​
Sahip olduğu avantajlardan ötürü fiyatı bir tık daha pahalıdır.​
Lisans, gerektiğinde kullanılan bilgisayardan kaldırılarak başka bir bilgisayara transfer edilebilir.​
Nadirde olsa format sonrası etkinleştirme sorunları yaşanabilmektedir.​
Online ve ücretsiz Microsoft desteği ve güncellemeleri almaktadır.​
Anlık olarak tek bir cihazda aktif olarak kullanılabildiği için güvenlik ihlali / çalınma açısından bir sorun teşkil etmemektedir.​

🔑 OEM Lisans Nedir?

OEM Lisans en basit haliyle kurulan bilgisayar dışında farklı bir bilgisayara taşınamayan lisans türüdür.
UEFI/BIOS’unuza (kısaca anakartınıza) gömülü olur ve başka bir bilgisayara transfer edilemez.
OEM Lisans türü, farklı bir model anakart dışında tüm donanım yükseltmelerine izin verir.
Yeniden satışa ve kullanılmaya uygun değillerdir.
✔️ ARTILARI ✔️
❌ EKSİLERİ ❌
Bu lisans sisteme tamamen entegre olduğu için format sonrası defalarca (limit yoktur) kullanılabilir.​
Başka bir bilgisayara transfer edilemez ve aktifleştirildiği cihaz dışında kullanılamaz.​
Anakarta gömülü olduğu ve kaldırılamadığı için en güvenli key tipidir. Elle müdahale edilmeden çalınması şuan ki teknolojiyle imkansızdır.​
Online Microsoft desteği almamaktadır. Destek için bilgisayar üreticinize başvurmanız gereklidir.​
Microsoft güncellemeleri almaktadır.​
Anakart değişikliğinde OEM lisansı devredilemez.​
OEM Lisansı, eski bir Windows işletim sisteminden doğrudan yükseltme yapmak için kullanılamaz.​

Eğer açıklama kısmında OEM yazıyorsa hiçbir güç o lisansı bilgisayarınızdan sökemez. Bilgisayar çalıştığı sürece kullanabilir, hiçbir sorun olmadan da defalarca formatlayabilirsiniz.
cdm çıkmıyor bende sebebi ne olabilir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı