Windows 10 OEM Lisans Ekran Kartı Değişiminde Sıfırlanır mı?

ReflexAction

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni bilgisayar topluyorum OEM Windows 10 almak istiyorum sormak istediğim ilerde ekran kartını değiştirince lisans iptal olur mu ? Okuduğum kadarı ile anakartı değiştirmedikten sonra sıkıntı olmuyormuş bir de OEM sürümünün başka ne gibi eksiklikleri oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oem lisans kullanıcısıyım. Pcye 5 kere format attım, ekran kartı değiştirdim, sonra format attım windowsu ssd alıp içine kurdum. Hiçbirinde lisansım kaybolmadı. Sistem nasıl çalışıyor çözebilmiş değilim . Temelde ekran kartı,işlemci, disk,ram değişiminde bir sorun olmaz. Anakart değişimi belki sıkıntı olabilir.
Burada format için bir programla oem anahtarı ve geçerli anahtarı bulmak ve kaydetmek bence önemli. Sonuçta lisan önemli .

Merhaba bildiğim kadarı ile anakart, işlemci, hdd bileşenlerden üretilen bir kod ile lisans bütünleşiyor. Bu güne kadar değişik denemeler yaptım bu üçlü beraber değişmediği sürece sorun olmuyor. Ayrıca mecburen değiştirdiniz diyelim yüklediğiniz lisans anahtarı başka bir yerde kullanılmadı ise telefon ile etkinleştirme hakkı verilmekte.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı