Çözüldü Windows 10 oturum açarken Microsoft şifresi istiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

651982

Centipat
PC ayarlarından PIN seçeneğini kapattım. Netplwiz'den "kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" seçeneğinin tikini kaldırdım ve açılan şifre ekranına hiçbir şey yazmadan uygula seçeneğini işaretleyip PC'yi kapattım. Ancak PC'yi her açtığımda Microsoft hesabımın şifresini istiyor; bunu çevrimdışı moda geçmeden kaldırma şansım var mı, yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Başka aklıma gelen yok.

Yine de teşekkür ederim hocam. Tekrar Windows hello pın ekledim ve netplwiz ayarından "kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" kısmını tikledim, daha sonra yeniden başlattım ve pın ile oturum açtım. Sonrasında hello PIN'i kaldırdım ve netplwizden bahsettiğim ayarın tikini de kaldırdım ve açılan ekrandaki yere Microsoft hesabımın parolasını yazarak kapattım ve sorunum düzeldi.

Hocam bu arada hatırlatma. Hemen istemeyebilir birkaç gün bekledikten sonra mutlaka gelecektir. Başka türlü Microsoft hesabına giriş yapmayın. Benim dediğim şekilde giriş yapın.

Teşekkür ederim hocam. Sorunumu çözdüm.

Sanırım yok hocam çevrimdışı hesap oluşturmanız gerekecek aksi takdirde Microsoft hesabınızla giriyorsunuz zaten Microsoft hesabı da şifresiz olmaz.

Sanırım yok hocam çevrimdışı hesap oluşturmanız gerekecek aksi takdirde Microsoft hesabınızla giriyorsunuz zaten Microsoft hesabı da şifresiz olmaz.

Bu sorun daha önce Netplwiz'de bahsettiğim ayarı kapattığım zaman çözülüyordu. Yani şifreye vs. gerek kalmıyordu. Ancak PC'yi bugün formatladım yine bunu yaptığım zaman düzelmedi.

Bu sorun daha önce Netplwiz'de bahsettiğim ayarı kapattığım zaman çözülüyordu. Yani şifreye vs. gerek kalmıyordu. Ancak PC'yi bugün formatladım yine bunu yaptığım zaman düzelmedi.

Regedit'te ayarı varsa oradan yap.

Bilmiyorum hocam, sizin bildiğiniz bir ayar varsa söylebilir misiniz?

1. Windows+r tuşlarına basın, Regedit yazın ve tamam butonuna tıklayın;
  2. Kayıt defteri düzenleyicisi'nde aşağıdaki yolu açın:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device
  3. devicepasswordlessbuildversion üzerine çift tıklayın;
  4. Değer verisini 0 olarak ayarlayın ve tamam butonuna tıklayın.
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Daha sonra netplwiz'e tekrar erişin ve aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Windows+r tuşlarına basın, netplwiz yazın ve tamam butonuna tıklayın;
  2. "bu bilgisayarı kullanmak için kullanıcı adı ve parola girmelidir" kutusunun işaretini kaldırın;
  3. uygula butonuna tıklayın ve mevcut parolanızı/şifrenizi girerek onaylayın ve tamam butonuna basın;
  4. Cihazınızı yeniden başlatın ve bilgisayar otomatik olarak oturum açacaktır.

Bu seçenek zaten 0'a ayarlanmış hocam. Herhangi bir şey değişmedi yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…