Çözüldü Windows 10 oturum açarken Microsoft şifresi istiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

651982

Centipat
PC ayarlarından PIN seçeneğini kapattım. Netplwiz'den "kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" seçeneğinin tikini kaldırdım ve açılan şifre ekranına hiçbir şey yazmadan uygula seçeneğini işaretleyip PC'yi kapattım. Ancak PC'yi her açtığımda Microsoft hesabımın şifresini istiyor; bunu çevrimdışı moda geçmeden kaldırma şansım var mı, yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Başka aklıma gelen yok.

Yine de teşekkür ederim hocam. Tekrar Windows hello pın ekledim ve netplwiz ayarından "kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" kısmını tikledim, daha sonra yeniden başlattım ve pın ile oturum açtım. Sonrasında hello PIN'i kaldırdım ve netplwizden bahsettiğim ayarın tikini de kaldırdım ve açılan ekrandaki yere Microsoft hesabımın parolasını yazarak kapattım ve sorunum düzeldi.

Hocam bu arada hatırlatma. Hemen istemeyebilir birkaç gün bekledikten sonra mutlaka gelecektir. Başka türlü Microsoft hesabına giriş yapmayın. Benim dediğim şekilde giriş yapın.

Teşekkür ederim hocam. Sorunumu çözdüm.
Maalesef, bu da işe yaramadı.
Bunu dene;
  • Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın.
  • gpedit.msc yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Bilgisayar Yapılandırması → Windows Ayarları → Güvenlik Ayarları → Yerel İlkeler → Güvenlik Seçenekleri yolunu izleyin.
  • "Etki Alanı olmayan oturum açmalarda konsol oturum açma için parola gerekli" ayarını bulun.
  • Çift tıklayarak Devre Dışı seçeneğini işaretleyin.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bunu dene;
  • Windows + r tuşlarına basarak çalıştır penceresini açın.
  • gpedit.msc yazın ve enter tuşuna basın.
  • bilgisayar yapılandırması → Windows ayarları → güvenlik ayarları → yerel ilkeler → güvenlik seçenekleri yolunu izleyin.
  • "etki alanı olmayan oturum açmalarda konsol oturum açma için parola gerekli" ayarını bulun.
  • Çift tıklayarak devre dışı seçeneğini işaretleyin.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Home sürümü kullandığım için "gpedit.msc" Windows tarafından bulunamıyor hatası alıyorum.

Home sürümü kullandığım için "gpedit.msc" Windows tarafından bulunamıyor hatası alıyorum.

Önce yerel hesaba geçiş yap. Sıkıntı olmaz daha sonra geçiş yaptığın zaman.

1734445067614.png

Şu kısımda benim profilim var orada bir turuncu ışık yanacak. Microsoft hesabına geçiş yap diyecek sana.
O adımları uygula. Parola falan gelirse boş bırak Windows ile alakalı. Bende senin gibi oldum böyle yaptım düzeldi.

Önce yerel hesaba geçiş yap. Sıkıntı olmaz daha sonra geçiş yaptığın zaman.

Eki Görüntüle 2376208

Şu kısımda benim profilim var orada bir turuncu ışık yanacak. Microsoft hesabına geçiş yap diyecek sana.
O adımları uygula. Parola falan gelirse boş bırak Windows ile alakalı. Bende senin gibi oldum böyle yaptım düzeldi.

Hocam bu arada hatırlatma. Hemen istemeyebilir birkaç gün bekledikten sonra mutlaka gelecektir. Başka türlü Microsoft hesabına giriş yapmayın. Benim dediğim şekilde giriş yapın.

Başka aklıma gelen yok.

Yine de teşekkür ederim hocam. Tekrar Windows hello pın ekledim ve netplwiz ayarından "kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" kısmını tikledim, daha sonra yeniden başlattım ve pın ile oturum açtım. Sonrasında hello PIN'i kaldırdım ve netplwizden bahsettiğim ayarın tikini de kaldırdım ve açılan ekrandaki yere Microsoft hesabımın parolasını yazarak kapattım ve sorunum düzeldi.

Çözüm

Sevindim hocam iyi sosyaller!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı