Windows 10 Oyunlardan Atma

Aeria Gloris

Hectopat
Yer
Aydın/Nazilli
Daha fazla  
Meslek
Geleceğin Yazılım Mühendisi
Merhaba, iki gün önce yeni bilgisayar topladım. Sürücüleri yükledim, güncelledim. BIOS güncel. Fakat bir oyuna girdiğimde hata vermeden oyundan atıyor.
Bilgisayarı servise götürdüm donanım testlerini yaptılar bir sorun bulamadılar. Sistemim:
  • Asus Prime b350- plus,
  • Amd Ryzen 5 2400g,
  • GSkill RipjavsV 3200MHz. CL16 8+8,
  • 600W 80 Plus PSU,
  • WD Blue 1Tb 7200RPM. 64MB
Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Çözüm nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende oyuna giriyor. 5 dakika oynadıktan sonra oyun kapanıyor. Açılmamazlık yapmıyor. Yine de dosya oluşturayım mı?
Bu tür bir durumda Proc pek işe yaramaz. Hangi oyunlarda oluyor bu? Oyunların hepsi orijinal mi?
Yük altındaki ısı değerlerini bildirin.

Oyunlar orijinal. The Witcher 3, Fortnite ve hatta Euro Truck Similator' de bile oluyor. Yük altında işlemci ortalama 65 derece oluyor.

Bu sefer mavi ekran verdi.
Durdurma Kodu: VIDEO_TDR_FAILURE
Başarısız: atikmpag.sys

( Windows sondan bir önceki sürümde şu an güncelleniyor.)

- Windows' u 1709 sürümüne güncelledim. Artık bu hatayı alıyorum:

XPpqW6.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAMleri başka slotlara taktım. Sorun The Witcher 3 hariç diğer oyunlarda çözüldü...

Evet şu an tekrar başladı sorun. Bir kere daha mavi ekran verdi. Bu arada yarım saat oynadıktan sonra atıyor oyundan. Açılmama gibi bir sorun yok.
Durdurma Kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Neden kaynaklanıyor acaba?

Uzun uğraşlar ve bilgisayarı servise götür getirler sonrası, sorunu kendim çözmüş bulunmaktayım.
RAMleri 3200 MHz den, 3188MHz ye çekince sorun düzeldi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı