Windows 10 PC çok yavaş

eskieksi

Hectopat
Windows 7 PC'me 5 ay önce Media creator tool ile Windows 10'a yükselttim. İlk yüklendiğinde yavaşladığını hissettim ama yine de şimdikine göre bayağı hızlıydı. Şu an PC aşırı yavaş. 100 GB diskin 35 GB'ını kullanıyor. SSD yok HDD var. İnternette çok araştırdım en yararlısı Windows Search hizmetini kapatmaktı ama yine de hala çok yavaş. İnternetten milletin PC'sine bakayım benimkinden kötü sistemi var daha hızlı çalışıyor çıldıracağım. Her şey güncel sürüm 1909. 2004'e mi güncellesem? Lütfen acil yardım edin. Sistemim: Intel i3 2100, 4 GB DDR3 RAM, 500GB HDD 100 GB C'ye böldüm geri kalanı D diski. Intel HD grafik. Ekran kartı yok. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz çok iyi değil, ancak hızlandırmak için şunları deneyebilirsiniz.

• Malwarebytes ve Kaspersky ile antivirüs taraması yapın.
  • Arama kısmına sürücüleri en iyi duruma getir yazıp çıkan programla sürücüyü taratıp onarın.
  • Sıcaklıkları kontrol edin. İşlemci sıcaklığı normal kullanımda 70-75'i geçmemeli.
  • Arama kısmına çalıştır yazıp sırasıyla temp ve %temp% yazın, çıkan pencerelerdeki tüm dosyaları silin, onay isterse onaylayın.

İşlemciniz i3 2.nesil ayrıca RAM miktarınız 4 GB bu sistemde Windows 10 size tam bir işkence gelebilir.
Size tavsiyem sisteme ilk önce SSD yükseltmesi sonra eğer destekliyorsa RAM miktarınızı 8 GB'a yükseltmenizdir.
Ayrıca hiçbir yükseltme yapmadan kullanmak istiyorsanız Windows 8.1 kurabilirsiniz.

çok sağolun galiba win 8.1 i kurcam ama 8.1 i nasıl kurmalıyım usb ye mi yüklemeliyim dvd ye mi yazmalıyım. bir de benim pc nin internetinde sorun var . bazen internet hiç gelmiyor uykudan uyanınca internet gelmiyor yeniden başlatınca internet gelmiyor bilgisayar açıkken internet kaplosunu takınca internet kesinlikle gelmiyor pc yi kapatıp fişi çekiyorum tekrar açıyorum o zaman internet geliyor. buna da bi yardım edebilir misiniz?

çok sağolun galiba win 8.1 i kurcam ama 8.1 i nasıl kurmalıyım usb ye mi yüklemeliyim dvd ye mi yazmalıyım. bir de benim pc nin internetinde sorun var . bazen internet hiç gelmiyor uykudan uyanınca internet gelmiyor yeniden başlatınca internet gelmiyor bilgisayar açıkken internet kaplosunu takınca internet kesinlikle gelmiyor pc yi kapatıp fişi çekiyorum tekrar açıyorum o zaman internet geliyor. buna da bi yardım edebilir misiniz?
Rufus ile USB'ye yazdırın ve boot ekranından ilk sıraya alın. Komik bir durum fakat aynı sorun bende de vardı, şöyle çözmüştüm ; Bazen kablolar bir birine deyip kısa devre yapabiliyorlar, birazcık bakarsanız belki ondan kaynaklıdır.
Bahsettiğiniz şey Windows 8.1 SuperLite mı acaba ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı