Windows 10 Performance Editions sürümü güvenli mi?

Gereksiz bir işletim sistemi, eski bilgisayarlarda çok daha yavaş çalışıyor nedense. Dediğim gibi LTSC kurun.

Yok hocam bende hızlı bir tek RAM fazla kullanıyor.

Hocam merhaba, şöyle bir metin bırakayim: Benim önerim LTSB 2016 ve LTSC 2019, normal Windows'a göre çok daha hızlı ve stabil, şimdi aklında oluşan birkaç soruyu yanıtlayayim: Nedir bu LTSC? LTSC sürümler, iş yeri bilgisayarları ve düşük bilgisayarlar için yapımış özel sürümler, bu kadar önerilme sebebi ise hem uzun yıllarca destek alıyor(benim önerdiklerimden LTSB 2016 2025'e kadar destek aliyor, LTSC 2019 ise 2029'a kadar.) Hem de Microsoft'un gereksiz uygulamaları yok. Hangisini kurmalıyım soruna gelecek olursak, onu senin seçmen daha iyi olur. Windows 7/8.1 temasını beğeniyorsan LTSB 2016, Windows 10 temasını beğeniyorsan LTSC 2019 kurmalısın(karanlık tema istiyorsanda LTSC 2019 kur). Valorant oynuyorsan LTSC 2021 kurmalısın, çünkü Valorant 19044 yapı istiyor, LTSC 2019 ise 17763 yapı. Benim kullandığım LTSC 2019 sürümünün kullanım değerleri(ayarlanma yapılmış hali böyle, ayarlanma yapılmamış halinde RAM kullanımı 100 MB falan daha fazla).

Windows Defender ve Update'yi kapattıktan sonra RAM kullanımı.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    247,3 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Yok hocam bende hızlı bir tek RAM fazla kullanıyor.

Windows Defender ve Update'yi kapattıktan sonra RAM kullanımı.

Windows 11 IoT LTSC 2024 1.2 GB RAM kullaniyor zaten(1.3 olduğuna bakma ayarlar falan açık olduğu için), acilen değiştirmen lazım o sürümü.

1733162146923.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı