Windows 10 Ping Sorunu

Arkadaşlar merhaba. Sinir bozucu bir durumla karşı karşıyayım. Eski bilgisayarım (Windows 7) donuyordu ama yeni bilgisayara geçtim ve bunda da ping sorunu başladı. 80-100 ms ile oyun oynanmıyor. Normalde 50'ye kadar inmesi lazımken ne yaparsam yapayım 70'e kadar düşürebildim. Yani çok saçma şimdi ben bunun için DDR4 sistemi Windows 7 yada 8 mi kurayım? Ne yapmamı önerirsiniz? @Recep Baltaş

Arkadaşlar merhaba. Sinir bozucu bir durumla karşı karşıyayım. Eski bilgisayarım (Windows 7) donuyordu ama yeni bilgisayara geçtim ve bunda da ping sorunu başladı. 80-100 ms ile oyun oynanmıyor. Normalde 50'ye kadar inmesi lazımken ne yaparsam yapayım 70'e kadar düşürebildim. Yani çok saçma şimdi ben bunun için DDR4 sistemi Windows 7 yada 8 mi kurayım? Ne yapmamı önerirsiniz? @Recep Baltaş

Selamlar,

Bu işletim sistemiyle alakalı olmayan bir durum. Okumanızı öneririm..

Ping Nedir?

Kolay Gelsin..

Bende öyle bir sorun yaşamıştım yükseltmeden sonra. Şunları yapınca geçmişti;
Başlat-ayarlar-gizlilik-genel buradakileri kapat. Ardından sol tarafta genelin altında arka plan uygulamaları var ona tıkla. Microsoft Edge ve Office'i edinin hariç diğerlerini kapat.
Sorunun çözülürse haberdar olmak isterim.

Bende de vardı bugün TTNet ile görüştüm. Normalde ping değerlerine yardımcı olmuyoruz diyorlar olmuyorlar da ama konuştuğum kişi bugün modeme bir şey yaptı sanırım güncelleme daha sonra ping değeri 89 dan 74 e kadar düştü. İnternet sağlayıcınız ne bilmiyorum arayın görüşün. Ping değerlerine hizmet vermiyorlarsa modem güncellemesi istiyorum deyin belki çözülebilir.

Bende öyle bir sorun yaşamıştım yükseltmeden sonra. Şunları yapınca geçmişti;
Başlat-ayarlar-gizlilik-genel buradakileri kapat. Ardından sol tarafta genelin altında arka plan uygulamaları var ona tıkla. Microsoft Edge ve Office'i edinin hariç diğerlerini kapat.
Sorunun çözülürse haberdar olmak isterim.
Hocam teşekkürler bilgisayar şuan erişebileceğim yerde değil. Büyük ihtimalle yarın geri dönüş yapacağım.
Bende de vardı bugün TTNet ile görüştüm. Normalde ping değerlerine yardımcı olmuyoruz diyorlar olmuyorlar da ama konuştuğum kişi bugün modeme bir şey yaptı sanırım güncelleme daha sonra ping değeri 89 dan 74 e kadar düştü. İnternet sağlayıcınız ne bilmiyorum arayın görüşün. Ping değerlerine hizmet vermiyorlarsa modem güncellemesi istiyorum deyin belki çözülebilir.
Benim de TTNET. İnterneti ilk bağlattırdığımızda modem güncellemesi yapılmıştı ama o müşteri hizmetlerine ulaşana kadar canım çıktı diyebilirim. Zaten internette şuan sorun yok gibi. Dediğim gibi galiba Windows 10'un servislerinden oluşan bi durum gibi.

Arkadaşlar sorunun çözümü 2 taraflı:
  • İlk olarak @DiCapri0 'nun dediklerini yapın. Bende bunlar zaten yapılmıştı. Ben de hizmetlerden Windows Update'i devre dışı bıraktım ve normale döndü. Oyun dışıydayken açmanızı öneririm çünkü bu ayaria güncellemeler alınamıyor.
  • Tabi yaklaşık 2-3 sonra ping değeri arttı ve bazen kopmalar oldu. İlk önce her bilgisayar degiştirdiğimde modemde değiştirdiğimden sandım ama her iki modem ve bilgisayarda aynı ping değerini gösterince TTNET'i aradım.
Görüşmede bana AKK'nin dolduğu ve bu yüzden olabileceği söylendi ama yinede arıza kaydı oluşturacaklarını söyledi. Bende arıza kaydından bir şey çıkmaz diyerek ayın 1'inde olmazsa tekrar arayacağımı söyleyerek kapattım.
5 dakika geçmeden modem resetlendi ve ping değeri eskisi gibi 50-55 değerlerini gösterdi. Yani @mena1235 'in dediği oldu galiba. Teşekkürler yardımlarınız için. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı