Windows 10 Pro Anahtar Transferi Nasıl Yapılır?

168182

Kilopat
Herkese merhaba, Windows 10 için keyim vardı fakat eski bilgisayarımda kaldı. Microsoft'a konu açtım, adam Türkçe bilmediği için ve benim de yabancı dilim iyi olmadığı için pek anlaşamadık. Eski bilgisayarımda olan key şu an bende fakat, yeni bilgisayara nasıl kurarım bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı? Windows key transferi sanırım bir kereliğe mahsus oluyormuş. Adam bana kod yolladı, cmd üzerine yazdım ve statüleri gördüm. Sonra ekran paylaştım "Nereden aldınız?" diye sordu, nereden aldığımı söyleyince telefon numaralarını verdi ve iletişim kurmamı söyledi. İletişim kurunca da kimse açmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2 bilgisayarda kullanılmıyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin öncelikle eski PC'den kaldırıp daha sonra yeni bilgisayarınıza girebilirsiniz.

İlk olarak bu sayfada anlatılanları yapmanız gerek.

Sonrasında bu sayfadan devam edin.

İlk olarak bu sayfada anlatılanları yapmanız gerek.

Sonrasında bu sayfadan devam edin.
Eski bilgisayarı açamıyorum hocam üzgünüm
Herkese teşekkür ederim, sorun garip bir şekilde çözüldü 😁
İleride aynı sorunu yaşayan olursa diye:
Sorun giderin ardından "artık bu bilgisayarı kullanıyorum" seçeneğine tıkladım, otomatik olarak etkinleştirdi.

Son düzenleme:
Komut istemini yönetici olarak açıp wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey komutunu çalıştırdıktan sonra ürün anahtarınızı görebilirsiniz. Anahtarı not alın. Kaybetmemeniz önemli. Ardından slmgr.vbs /upk komutunu çalıştırıp ürün anahtarını serbest bırakıyoruz. Sonrasında kodu etkinleştireceğiniz Windows'ta Çalıştır bölümüne SLUI.exe 4 yazıp enter tuşuna basın. Açılan ekranda ülkenizi seçip desteğe bağlanın ve müşteri temsilcisi gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Not: Maalesef eski bilgisayarınız açmanız gerek. :)

Komut istemini yönetici olarak açıp wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey komutunu çalıştırdıktan sonra ürün anahtarınızı görebilirsiniz. Anahtarı not alın. Kaybetmemeniz önemli. Ardından slmgr.vbs /upk komutunu çalıştırıp ürün anahtarını serbest bırakıyoruz. Sonrasında kodu etkinleştireceğiniz Windows'ta Çalıştır bölümüne SLUI.exe 4 yazıp enter tuşuna basın. Açılan ekranda ülkenizi seçip desteğe bağlanın ve müşteri temsilcisi gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Not: Maalesef eski bilgisayarınız açmanız gerek. :)
Açmadan yaptım hocam teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı