Windows 10 Pro hangi Windows 7 sürümüne düşürülmeli?

• Konuyu başlatan Akbal
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 881

Akbal

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB RAM
SSD veya HDD modeli
500 GB HDD
Ekran kartı
4 GB İntel
İşlemci
İntel İ5 1.70 GHz 8.Nesil
SSD alamadığımdan Windows 10'da fazla performans kaybı var donuyor, açıldığında kendine gelemiyor Windows 7ye düşürmek istiyorum bilgisayarın rahatlaması için desteği kesildiğini biliyorum ancak donmasından bıktım. Windows 10 Pro dijital lisansı var hangi sürüme düşüreyim?

Windows 7 Home kurun üst sürümler daha ağır alternetif olarak Linux Mint Xfce'de kurabilirsiniz.

SSD alamadığımdan Windows 10'da fazla performans kaybı var donuyor, açıldığında kendine gelemiyor Windows 7ye düşürmek istiyorum bilgisayarın rahatlaması için desteği kesildiğini biliyorum ancak donmasından bıktım. Windows 10 Pro dijital lisansı var hangi sürüme düşüreyim?
Aslında bu sistem özelliklerine sahip bir bilgisayarda Windows 10'un problem çıkarmaması gerekli. Görev yöneticisini açıp gereksiz işlemleri kapatabilir, antivirüs'e dair herşeyi de kapatabilirsiniz.

Windows 7 Home kurun üst sürümler daha ağır alternetif olarak Linux Mint Xfce'de kurabilirsiniz.

Korktuğum şu dijital lisans silinmesi.

Aslında bu sistem özelliklerine sahip bir bilgisayarda Windows 10'un problem çıkarmaması gerekli. Görev Yöneticisi'ni açıp gereksiz işlemleri kapatabilir, antivirüs'e dair her şeyi de kapatabilirsiniz.

Windows 10 SSD isteyen bir işletim sistemi olsa olsa 2015-2016 sürümlerini kurabilirim özellikler az olduğundan.

500 liraya falan Windows kurmalık SSD bulabilirsin. Windows 7 hiçbir şekilde kullanılmaz artık; hiçbir şeyi desteklemiyor desek yeridir. 120GB SSD bile yeter OS kurmaya. Windows 10 Home 22H2 öneririm yani son sürüm.

Windows 10 SSD isteyen bir işletim sistemi olsa olsa 2015-2016 sürümlerini kurabilirim özellikler az olduğundan.
Onlar da çoğu şeyi desteklemiyor.

Korktuğum şu dijital lisans silinmesi.

Lisans anahtarı anakartta depolanır.

Linux'a göz atın derim hem hafif hem destek alıyor.

Evet @Katy Perry 'ın da dediği gibi Windows 7'nin kernel sürümü artık çoğu uygulamaya maalesef girememekte. İmkanınız var ise Windows 10 Home sürümünü kurup arkada çalışan gereksiz programları silin. Hala performans problemleri yaşıyorsanız bilgisayarda antivirüs'e dair her şeyi kapatın, internette gezerken daha çok dikkat etmeniz gerecek ama gözle görülür bir performans artışı göreceksiniz.

450TL verip SSD ile Windows 10 devam etmek daha mantıklı.
Daha hızlısını istersen 128GB Kingston var: https://www.hepsiburada.com/kingsto...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.23.6

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı