Windows 10 Pro key için güvenilir site önerisi

Kaos5801

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem aldım, sistem FreeDOS. Windows 10 kuracağım. Birkaç sorum var.
1- Güvenilir siteler neler?
2- Bu sitedeki keyler orijinal mi?
3- Orijinal ise nasıl bu kadar ucuz oluyor? (Microsoft'un kendi sitesinde 3,5 bin TL)
Ve son olarak bu keyi ilk olarak eski PC'me sonra yeni PC'ye geçirebilir miyim?

2- Bu sitedeki keyler orijinal mi?
3- Orijinal ise nasıl bu kadar ucuz oluyor? (Microsoft'un kendi sitesinde 3,5 bin TL)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kalıcı. Crackten farkı orijinal key olması. Crack olanlar yani KMSPico ile yapılanlar, Microsoft’un zaten geçici bedava etkinleştirme için geçerli olan kodlarını kullanıyor. Normalde Microsoft’ta böyle keyler var, giriyorsunuz 1 yıl etkinleştiriyor, 1 yıl sonra tekrar giriyorsunuz. KMSPico yazılımı, yani Crackli Windows dediğimiz şey, aslında bu keyleri Windows’un serverlarından çekip her yıl sizi yormadan otomatik güncelleyen bir yazılım. Ama işte sonuöta bilgisayarınıza ne yaptığını bilmediğiniz, kodlarını görmediğiniz bir yazılım ve toplu kullanım için ayırılan key’leri girmiş oluyorsunuz. Yoksa illegal bir şey değil, Windows’un kendi geçici keyleri kullanılıyor.

Sağlmalisans vb sitelerin sattığı keyler ise şirketler vs tarafından toplu olarak alınmış, toplu alındığı için de ucuza gelen keyler, ama o key tamamen size ait oluyor ve tamamen orijinal oluyor, kimseyle herhangi bir paylaşım vs yapmıyorsunuz. Ucuz olmasının sebebi eski keyler ve toplu alım olması.

Tek anakartta kullanılabilen veya anakart değiştirsen de kullanmaya devam edebildiğin 2 türü vardı ama tam hatırlamıyorum, internetten bakarsınız. Sanırım Oem keylerdi tekrar kullanılabilenler. Zaten biraz daha pahalıya satılıyor onlar.
O key kalıcı mı?

Crackten farkı var mı?

Kalıcı. Crackten farkı orijinal key olması. Crack olanlar yani KMSPico ile yapılanlar, Microsoft’un zaten geçici bedava etkinleştirme için geçerli olan kodlarını kullanıyor. Normalde Microsoft’ta böyle keyler var, giriyorsunuz 1 yıl etkinleştiriyor, 1 yıl sonra tekrar giriyorsunuz. KMSPico yazılımı, yani Crackli Windows dediğimiz şey, aslında bu keyleri Windows’un serverlarından çekip her yıl sizi yormadan otomatik güncelleyen bir yazılım. Ama işte sonuöta bilgisayarınıza ne yaptığını bilmediğiniz, kodlarını görmediğiniz bir yazılım ve toplu kullanım için ayırılan key’leri girmiş oluyorsunuz. Yoksa illegal bir şey değil, Windows’un kendi geçici keyleri kullanılıyor.

Sağlmalisans vb sitelerin sattığı keyler ise şirketler vs tarafından toplu olarak alınmış, toplu alındığı için de ucuza gelen keyler, ama o key tamamen size ait oluyor ve tamamen orijinal oluyor, kimseyle herhangi bir paylaşım vs yapmıyorsunuz. Ucuz olmasının sebebi eski keyler ve toplu alım olması.

Tek anakartta kullanılabilen veya anakart değiştirsen de kullanmaya devam edebildiğin 2 türü vardı ama tam hatırlamıyorum, internetten bakarsınız. Sanırım Oem keylerdi tekrar kullanılabilenler. Zaten biraz daha pahalıya satılıyor onlar.
Cevabınız için teşekkürler, Crack kurulmasını istemiyorum, sonraki gelen güncellemeleri almama, güvenlik sıkıntısı gibi nedenlerden dolayı. Anlayamadığım aradaki farkın çok fazla olması, Microsoft'un kendi sitesinde 3 bine satılan anahtar burada 70TL, her ne kadar toplu satın alım olsa da aradaki fark şüphelendiriyor. Sanırım ben de o siteden alacağım, güvenilir gibi, sadece orijinalliğinden emin değildim.
Kalıcı olan retail kalıcı olmayan OEM olmalı. Retail key alacağım. Aklımdaki soru, işletim sistemime orijinal diyebilecek miyim?

Not olarak: Microsoft'un sitesinde win10 satılmıyor sanırım, sadece win11 var.

işletim sistemime orijinal diyebilecek miyim?
Diyebilirsiniz tabii ki. Benim laptopta Retail key var Sağlamlisanstan aldığım, masaüstünde de zamanında bizzat Vatan’dan CD’li şekilde aldığım Windows 7 keyimi Windows 10 keyi olarak kullanıyorum. İki işletim sistemi de her açıdan tamamen aynı. Birlikte güncelleme alıyorlar, etkinleştirme bilgileri sorgulanınca gelen bilgiler aynı vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı