Windows 10 Pro Lisansları İptal Ediliyor!

windows-10-pro-lisans-sorunu-manşet-768x384.jpg

windows-10-pro-lisans-sorunu.png

Önemli bir haberle karşınızdayım dostlar. Eğer bilgisayarınızı herhangi bir Windows sürümümden Windows 10 Pro'ya yükseltmişseniz lisans sorunları yaşayabilirsiniz. İki gündür bu durumdan şikayetler artmaya başladı dostlarım. Microsoft'un lisans sunucularında ortaya çıkan bir hata nedeniyle Windows 10 Pro'ya önceden yükseltilmiş PC'lerin aktivasyonu iptal ediliyor ve ne kadar deneseniz de bu hatayı düzeltemiyorsunuz. Elinizde Windows 10 Pro Ürün anahtarları varsa bir süre kullanmamanızı tavsiye ederim. Microsoft ise müşterilerinin sadece sabırlı olmasını ve bu hatanın düzeltilmesine karşın çalışmalara başladığını açıkladı.​

Beynim yandı şu an :) Yani W8’de falan bir ara W10’a geçmek belirli bir süre için ücretsizdi. Bu bilgisayarların lisansı iptal olacak. Doğru mu anladım?
Şimdi şöyle Windows 8'den 10'a geçmek ücretsizdi ama Pro için o geçerli değildi ki eğer PC Windows 8 Pro'dan Windows 10 Pro'ya yükseltilmiş ise bu hataya yakalanma oranı yüksek.

Elbette biz de o tarz yazılımlarla uğraşmak istemeyiz ama insanların XP ya da Windows 7 kullanma hakkını elinden almak da pek ahlaklı bir davranış değil. İnsan bir ayakkabı aldığında belediye gelip de artık yolları yeniledik burada bu ayakkabılarla gezemezsiniz ; size yeni ayakkabılardan almanızı öneririz demesi ne kadar saçmaysa ; XP ya da Windows 7 kullananlara artık o sisteme güncelleme yok , üretilen donanımlar da o sistemlere uyumlu olmayacak demek aynı saçmalıkta bence. Microsoft bir ürün üretiyor ama o ürünün arkasında durmuyor utanmadan bir de güncellemeyi kesiyor.
Kendi sorunumla alakalı bu saatte Microsoft US ile görüşüyorum. Bir çözüm alabilir miyim bilmiyorum windows 7 lisans anahtarımı vs sordurlar da nereden bulayım ben onu kasa değiştirince etiket te gitti

Bazıları emeğe saygı deyip orjinal alın diyorlardı ama bu N11'den alınan lisans numaraları da aynı akıbete uğrarsa KMSpico tek yol gibi. Zira adamların ''emeği'' Afrikadaki açlara yetecek düzeyde.(nakit yönünden)

Ben de aynı şekilde dediğiniz programdan yaparım. N11'den aldık ama lisans giderse, legal yolla etkinleştiririm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı