Çözüldü Windows 10 Pro masaüstü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Çorum
Daha fazla  
RAM
12GB
SSD veya HDD modeli
Lenovo
Ekran kartı
Intel yerleşik, amd radeon 530
Anakart
LNVNB161216
İşlemci
İ5 8TH
Görev Yöneticisi'nden her yere erişebiliyorum kod yazıp istediğim şeyi çalıştırıp webde bile geziyorum ama masaüstü yok. Format atmaya niyetim yok nasıl düzeltirim bunu?
(Ekleme yapıyorum masaüstü her açılıştan 10 dk sonra geliyor. Bilgisayar açılıyor 10 dk sonra geliyor. Normalde sistemin açılması masaüstünün gelmesi 5 saniye.

IMG_20241228_150251.jpg

Görev Yöneticisi'nden her yere erişebiliyorum kod yazıp istediğim şeyi çalıştırıp webde bile geziyorum ama masaüstü yok. Format atmaya niyetim yok nasıl düzeltirim bunu?
(Ekleme yapıyorum masaüstü her açılıştan 10 dk sonra geliyor. Bilgisayar açılıyor 10 dk sonra geliyor. Normalde sistemin açılması masaüstünün gelmesi 5 saniye.

Eki Görüntüle 2383223

Güç seçeneklerine girin;

1735388108242.png

1735388131729.png

İşaretlediklerime basıp işaretlediğim tiki kapatın, kaydedin, yeniden başlatın. Laptoplarda genellikle oluyor eski laptopumda böyle çözmüştüm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-12-28-15-22-36-891_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2024-12-28-15-22-36-891_com.miui.gallery-edit.jpg
    441,5 KB · Görüntüleme: 29

Eki Görüntüle 2383223
Görev yöneticisinde Ayrıntılar kısmında explorer.exe var mı?

Yani bir çok ihtimal var: Userinit.exe, shell yani explorer.exe'i başlatamıyor olabilir yada kullanıcı hakları ile ilgili bir sorun olabilir yada doğrudan explorer.exe ile ilgili bir sorun olabilir. İlk önce explorer'ın görev yöneticisinden çalışıp çalışmadığına bakman lazım. Arka planda açık değilse (ki muhtemelen değildir) yeni görev başlat kısmına "explorer" yazıp çalışıp çalışmayacağını kontrol etmeniz lazım.

Yani bir çok ihtimal var: Userinit.exe, shell yani explorer.exe'i başlatamıyor olabilir yada kullanıcı hakları ile ilgili bir sorun olabilir yada doğrudan explorer.exe ile ilgili bir sorun olabilir. İlk önce explorer'ın görev yöneticisinden çalışıp çalışmadığına bakman lazım. Arka planda açık değilse (ki muhtemelen değildir) yeni görev başlat kısmına "explorer" yazıp çalışıp çalışmayacağını kontrol etmeniz lazım.
Explorer.exe çalışmıyor muhtemelen

Görev yöneticisinde ayrıntılar kısmında explorer.exe var mı?

Yani birçok ihtimal var: Userinit.exe, Shell yani explorer.exe'i başlatamıyor olabilir ya da kullanıcı hakları ile ilgili bir sorun olabilir ya da doğrudan explorer.exe ile ilgili bir sorun olabilir. İlk önce Explorer'ın Görev Yöneticisi'nden çalışıp çalışmadığına bakman lazım. Arka planda açık değilse (ki muhtemelen değildir) yeni görev başlat kısmına "Explorer" yazıp çalışıp çalışmayacağını kontrol etmeniz lazım.

Explorer.exe çalışıyor. Yine de yeni görev başlattım ama hala siyah ekran. Sağ olasın ama başka çözümü olan?

Bir de kullanıcı ayarında olma ihtimali için bilgisayar ayarlarında hesabımda değişiklik yapa bastım ve şöyle bir uyarı geldi;
Screenshot_2024-12-29-16-08-18-674_com.miui.gallery.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı