Windows 10 Pro sistem boştayken HDD çalışması

must82

Megapat
Merhaba. Windows 10'un cortanalı güncellemesini aldıktan sonra bilgisayarımda şöyle bir durum ortaya çıktı. Bilgisayarımı kullanıyorken herhangi bir sorun bulunmuyor. Ancak ne zaman başından kalksam yani mouse dahi oynatmadan 5 dakika kadar boşta kalsa hemen HDD'nin çalışma sesini duyuyorum. Bu öyle bir çalışma ki sanki HDD'den bir şeyler kopyalıyormuş gibi kesintisiz çalışıyor. Bunu da HDD'im biraz sesli çalıştığı için çok iyi biliyorum. Ama ne zaman bilgisayarın mouseunu bile oynatsam bu işlem bıçakla kesilir gibi kesiliyor.

Sisteminde Kaspersky'ın antivirüsü lisanslı oalrak bulunmakta. Bunun yanında Windows'um da orijinal. Sistemin Samsung M.2 SSD üzerine kurulu, yedek olarak kullandığım HDD ise Toshiba X300 4TB.

Sisteminde sağ altta Logitech Hub, Samsung SSD programı, antivirüs ve ekran kartının yazılımları haricinde başka bir şey bulunmuyor. Az önce cortanayı kaldırmama rağmen sistem boştayken HDD yine hunharca çalışmaya devam ediyor. Eğer yakalayabilirsem videosunu çekeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç ve uyku ayarları > ek güç secenekleri > plan ayarlarını değiştir > sabit diski kapatmak için beklenecek süre ör. 5
Bu ayarı yaparsanız 5 dakika sonra sabit diskiniz kapatılıcak ve mousenizi veya klavyeye hamle yaptığınızda tekrar açılıcaktır.
Güç ve uyku ayarları > ek güç secenekleri > plan ayarlarını değiştir >
Bu ayarı yaparken kullandığınız güç seçeneğini kullanın.

Görev yöneticisinden nelerin harddiski ne kadar kullandığına baktın mı?

Güç ve uyku ayarları > ek güç secenekleri > plan ayarlarını değiştir > sabit diski kapatmak için beklenecek süre ör. 5
Bu ayarı yaparsanız 5 dakika sonra sabit diskiniz kapatılıcak ve mousenizi veya klavyeye hamle yaptığınızda tekrar açılıcaktır.
Güç ve uyku ayarları > ek güç secenekleri > plan ayarlarını değiştir >
Bu ayarı yaparken kullandığınız güç seçeneğini kullanın.

Konuyu açtım ama araştırmalarıma devam ediyordum. Şu adreste çözümü söylemişler.

Herhangi bir zamanlama yapmama rağmen window stok olarak bu işlemi zamanlamış oalrak düşüneceğim. İşlem defragmiş arkadaşlar. Disk birleştirme işlemi yani ve zamanlanmış görevlerde aktifti onu kapatınca düzeldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı