XXprogamer
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. Bu konuyu açmamın sebebi uzun süredir devam eden ve uzun uğraşlar sonucu çözemediğim sorunlardır. İlk olarak her şey, bilgisayarıma bir virüsün girmesiyle başladı. Bilgisayarımda Zemana AntiLogger vardı. Virüsü farkettiğimde tarama yaptım. Virüsleri buldu ve temizledi. Fakat bundan sonra Kaspersky Internet Security yüklemeye çalıştığımda "Bu uygulama güvenliğiniz için engellendi." diye bir uyarı geldi ve açılmadı. Administrator hesabından da denedim, orada da Dijital İmza hatası verdi. Aynı olay Malwarebytes yüklemeye çalıştığımda da oldu. Bundan sonra Google Chrome açılmamaya başladı ve her girişimde izin istemeye başladı.
Ve o gün bilgisayarı kapatıp sabah girdiğimde desktop.ini adlı not defteri açıldı ve bilgisayarı her açışımda bu çıkmaya başladı. Bir süre sonra Google Chrome garip davranmaya başladı. (Kendi kendine kapanması, ikide bir saçma sapan sitelerin çıkması v.b) Sonrasında tekrar tarama yaptım ve yine buldu ve sildi. Fakat bir şey değişmedi. Şimdi de bazı dosyaları açtığımda "Dosya sistemi hatası" veriyor.
Ve şu anda burada konu açıyorum. İstediğim ise bilgisayarı sıfırlamak, yeniden Windows 10 Pro kurmak. (Harici HDD'ye yedek aldım) Windows 10'u tekrar kurmak istiyorum fakat iki sorum olacak:
1) Windows 10 Pro'yu tekrar kurarsam lisansım etkisizleşir mi?
2) Bilgisayarımda iki disk var C: SSD ve D: 1TB HDD harddisk ayarlarından D'yi direk temizleyeyim mi yoksa bunu Windows 10 kurarken mi yapayım?
3) Artık akıllandım. Yeni kurulum yapar yapmaz ilk yükleyeceğim şey bir Internet Security olacak.
Ve o gün bilgisayarı kapatıp sabah girdiğimde desktop.ini adlı not defteri açıldı ve bilgisayarı her açışımda bu çıkmaya başladı. Bir süre sonra Google Chrome garip davranmaya başladı. (Kendi kendine kapanması, ikide bir saçma sapan sitelerin çıkması v.b) Sonrasında tekrar tarama yaptım ve yine buldu ve sildi. Fakat bir şey değişmedi. Şimdi de bazı dosyaları açtığımda "Dosya sistemi hatası" veriyor.
Ve şu anda burada konu açıyorum. İstediğim ise bilgisayarı sıfırlamak, yeniden Windows 10 Pro kurmak. (Harici HDD'ye yedek aldım) Windows 10'u tekrar kurmak istiyorum fakat iki sorum olacak:
1) Windows 10 Pro'yu tekrar kurarsam lisansım etkisizleşir mi?
2) Bilgisayarımda iki disk var C: SSD ve D: 1TB HDD harddisk ayarlarından D'yi direk temizleyeyim mi yoksa bunu Windows 10 kurarken mi yapayım?
3) Artık akıllandım. Yeni kurulum yapar yapmaz ilk yükleyeceğim şey bir Internet Security olacak.
Son düzenleyen: Moderatör: