Windows 10 Pro tekrar kurulunca lisans silinir mi?

XXprogamer

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bu konuyu açmamın sebebi uzun süredir devam eden ve uzun uğraşlar sonucu çözemediğim sorunlardır. İlk olarak her şey, bilgisayarıma bir virüsün girmesiyle başladı. Bilgisayarımda Zemana AntiLogger vardı. Virüsü farkettiğimde tarama yaptım. Virüsleri buldu ve temizledi. Fakat bundan sonra Kaspersky Internet Security yüklemeye çalıştığımda "Bu uygulama güvenliğiniz için engellendi." diye bir uyarı geldi ve açılmadı. Administrator hesabından da denedim, orada da Dijital İmza hatası verdi. Aynı olay Malwarebytes yüklemeye çalıştığımda da oldu. Bundan sonra Google Chrome açılmamaya başladı ve her girişimde izin istemeye başladı.

Ve o gün bilgisayarı kapatıp sabah girdiğimde desktop.ini adlı not defteri açıldı ve bilgisayarı her açışımda bu çıkmaya başladı. Bir süre sonra Google Chrome garip davranmaya başladı. (Kendi kendine kapanması, ikide bir saçma sapan sitelerin çıkması v.b) Sonrasında tekrar tarama yaptım ve yine buldu ve sildi. Fakat bir şey değişmedi. Şimdi de bazı dosyaları açtığımda "Dosya sistemi hatası" veriyor.

Ve şu anda burada konu açıyorum. İstediğim ise bilgisayarı sıfırlamak, yeniden Windows 10 Pro kurmak. (Harici HDD'ye yedek aldım) Windows 10'u tekrar kurmak istiyorum fakat iki sorum olacak:

1) Windows 10 Pro'yu tekrar kurarsam lisansım etkisizleşir mi?
2) Bilgisayarımda iki disk var C: SSD ve D: 1TB HDD harddisk ayarlarından D'yi direk temizleyeyim mi yoksa bunu Windows 10 kurarken mi yapayım?
3) Artık akıllandım. Yeni kurulum yapar yapmaz ilk yükleyeceğim şey bir Internet Security olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap1:
Eğer bios'a gömülü lisans anahtarın varsa aynı sistemi tekrar kurduğunda otomatik olarak etkinleştirilir. Ama eğerki lisans anahtarını kendin satın alıp girmişsen formattan önce kesinlikle lisans anahtarını bir yere not et çünkü formattan sonra lazım olacak. Ama dersen ben lisans almadım fakat sistemim etkinleştirilmiş, o zaman ya bios'ta gömülü lisansın var yada elle girilip etkinleştirilirmiş. Bios'ta gömülü anahtarı not etmeye gerek yoktur ancak öbür türlü lisans anahtarını program yardımıyla görüp, not edebilirsin. Google'da lisan anahtarı gösteren program diye arat yüzlerce sonuç çıkar, hepside işini görür.

Cevap2: D diskini Windows 10 kurarken disk seçme ekranında seç ve biçimlendir de, En sağlamı bu yoldur.

Cevap3:İnternet security olarak önerim, kasperesky internet security'dir.
Saygılar....

Son düzenleme:
Benim bilgisayarım masaüstü. Windows 10'u ayrıca satın aldım. Şimdi kurulumdan sonra lisansı girerken kabul etmeyecek mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı