Windows 10 Pro'da 3,4 GB RAM kullanımı normal mi?

Dissient

Megapat
Arkadaşlar merhaba, geçen bilgisayarıma Windows 10 yükledim fakat PC'de aşırı kasmalar ve yavaşlamalar meydana geliyordu. PC boştayken bile çok fazla RAM kullanılıyor. Windows 10 sürümümü değiştirmeyi planlıyorum. Sizce hangi Windows 10 sürümü en az RAM ve CPU tüketir? Kullandığım programlar sebebiyle Windows 10 kullanmam gerekiyor, 8.1 ya da 7'ye düşürmeyi önermeyiniz.
Buyurun değerler:

1598996583611.png

1598996599624.png

Gördüğünüz gibi hiçbir şey açık bile değil, Google ve Discord.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tüketimi gayet normal. Bence en azından RAM'i yükseltmeye çalışın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Home sürümü kullanabilirsiniz. Daha az bellek harcar.

Arkadaşlar merhaba, geçen bilgisayarıma Windows 10 yükledim fakat PC'de aşırı kasmalar ve yavaşlamalar meydana geliyordu. PC boştayken bile çok fazla RAM kullanılıyor. Windows 10 sürümümü değiştirmeyi planlıyorum. Sizce hangi Windows 10 sürümü en az RAM ve CPU tüketir? Kullandığım programlar sebebiyle Windows 10 kullanmam gerekiyor, 8.1 ya da 7'ye düşürmeyi önermeyiniz.
Buyurun değerler:

Eki Görüntüle 655344

Eki Görüntüle 655346

Gördüğünüz gibi hiçbir şey açık bile değil, Google ve Discord.
Açık olanlara göre normal. Boşta her şey kapalı 1.8-2 GB kullanımım oluyor Home versiyonunda.

64 Bit bir windows 10'da 2GB'a yakınını zaten sistem kullanıyor. Bir kaç yüz megabyte'ını da dahili ekran kartı alsa bu değerler çok çok normal. İlla 10 kullanacağım diyorsanız RAM eklemesiyle birlikte Home kullanın.

Herkesin görüşlerini okudum, teşekkür ederim. Windows 10 Home'a düşürmeyi deneyeceğim fakat sürümünü bulamadım. Windows 10 Home ISO dosyasının indirme adresini atabilecek var mı?

Hocam Windows 10'u İndirin bu linkten indirin. Kurulum aşamasında hangi sürümü istiyorsanız onun key'ini girin. İnternete Windows 10 Home key yazın. Onu kullanarak kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam Windows 10'u İndirin bu linkten indirin. Kurulum aşamasında hangi sürümü istiyorsanız onun key'ini girin. İnternete Windows 10 Home key yazın. Onu kullanarak kurabilirsiniz.
Ha tamam, zaten hali hazırda bir format belleğim var. Yine oradan sadece Home serialini girerek onun yüklenmesini sağlayabiliyorum galiba değil mi?
Bir de şöyle bir problemim var: Bilgisayarı açtıktan sonra wifi'ye bağlanıyor fakat ara sıra kopmalar oluyor, ağımdan çıkıp tekrar tekrar girince bir süre sonra düzeliyor ama o ilk 5-10 dakika benim için eziyet oluyor. Bu wifi kopma problemini nasıl çözebilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı