Windows 10 RAM kullanımı sorunu

BMW M4

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Dün bilgisayarımda yeni bir sorun keşfettim. Normalde PC'imde 4 GB RAM var, fakat %66 kullanıyor, evet Windows 10 için normal bir değer. Lâkin görev yöneticisi 500 MB civari RAM yediğini söylüyor, bu durum neden böyle oluyor? Açıklar mısınız? Normalde 500 MB ise neden %50'den daha fazla gösteriyor?
PC bilgileri:
i5 5200-U 2.2GHz.
4 GB Hynix 1600MHz DDR3 RAM.
500GB HDD.
Intel HD Graphics 5500.
NVIDIA GeForce 920M.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntıs2ı.PNG
    Ekran Alıntıs2ı.PNG
    6,1 KB · Görüntüleme: 75
Merhaba arkadaşlar. Dün bilgisayarımda yeni bir sorun keşfettim. Normalde PC'imde 4 GB RAM var, fakat %66 kullanıyor, evet Windows 10 için normal bir değer. Lâkin görev yöneticisi 500 MB civari RAM yediğini söylüyor, bu durum neden böyle oluyor? Açıklar mısınız? Normalde 500 MB ise neden %50'den daha fazla gösteriyor?
PC bilgileri:
i5 5200-U 2.2GHz.
4 GB Hynix 1600MHz DDR3 RAM.
500GB HDD.
Intel HD Graphics 5500.
NVIDIA GeForce 920M.
kullandığınız ram miktarının tamamı orada gözükmez. İşlemler kısmında gözükür. Orada gözüken sadece sizin kullandığınız miktardır. İşlemlerde sistem ve sizin kullandığınız miktar gözükür. Umarım anlatabilmişimdir tam açıklayamadım.

Görev Yöneticisi'nde yanlış yere bakıyorsunuz çünkü. O sadece sizin kullanıcı hesabınızın kullandığı RAM miktarını gösteriyor. Gerçek değere Performans sekmesine gelip soldan Bellek'e tıklayarak görebilirsiniz;
ram kullanımı doğrusu budur.png

Gördüğünüz gibi benim sistemim 3.8 GB RAM kullanıyor. Fakat mesela Kullanıcılar sekmesinde 800 MB yazıyor bende (onun resmini koymaya gerek duymadım). Yani anlayacağınız üstten Performans sekmesine gelip soldan Bellek'e tıklamanız gerekiyor.

Nasıl yapacağınızı ben anlattım. Şu şekilde;
Görev Yöneticisi'nde yanlış yere bakıyorsunuz çünkü. O sadece sizin kullanıcı hesabınızın kullandığı RAM miktarını gösteriyor. Gerçek değere Performans sekmesine gelip soldan Bellek'e tıklayarak görebilirsiniz;
Eki Görüntüle 581209
Gördüğünüz gibi benim sistemim 3.8 GB RAM kullanıyor. Fakat mesela Kullanıcılar sekmesinde 800 MB yazıyor bende (onun resmini koymaya gerek duymadım). Yani anlayacağınız üstten Performans sekmesine gelip soldan Bellek'e tıklamanız gerekiyor.

Şey birşey daha soracağım, konuyu nasıl çözüldü yazıyoruz?
Neyse Konu çözülmüştür, Kullanıcı 500MB RAM Kullanıyordur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı