Windows 10 Redstone 5 Güncellemesi İncelemesi

117084

Kilopat
Katılım
18 Haziran 2016
Mesajlar
1.944
Makaleler
4
Çözümler
11
Bugün E-Posta hesabıma Microsoft'dan gelen mesaj ile yavaş İnsider üyelerinin Redstone 5 güncellemesini alabileceğini öğrendim. Eskiden de İnsider üyesi olduğum için yavaş güncellemelerin sorun çıkarmayacağını tahmin ettim ve hemen İnsider üyeliğimi başlattım. Birkaç izinden sonra güncellemeyi indirmeye başladım.

güncellemebaşla.PNG


İndirilmesi kısa sürse de yüklemesi biraz vakit aldı maalesef. İlk açılışta bilgisayarda aşırı bir yavaşlama ve RAM kullanımında artış olduğunu fark ettim. Bu güncelleme ile Windows Defender otomatik olarak açılmış ve arka planda tarama yapmaya başlamış. Windows Defender'i kapattıktan sonra bir sorun kalmadı.

Her sürüm yükseltmesi yapıldığında olduğu gibi yine masaüstüne Edge kısayolu gelmiş. Logoda Beta ibaresi mevcut fakat neler yeni tam bilmiyorum. Daha hızlı form doldurabilirsiniz, çizim yapabilirsiniz falan diyordu. Posta uygulamasından linklere tıklayınca sadece Edge ile açılacak diyorlardı fakat bende Chrome ile açılıyor.

Genel olarak bakılırsa animasyonlar geliştirilmiş ve bilgisayar daha rahat, daha 'yumuşak' çalışıyor.
Koyu tema Dosya Gezgini için de artık geçerli olmuş. Gece kullanımı için güzel. Tasarım değişikliğinden bahsediliyordu fakat bende tasarım değişmedi. Belki yapmam gereken bir ayar vardır.

Bulut Pano diye bir şey ile karşılaşmadım ve Kontrol Merkezi'nde de bir tasarım değişikliği görmedim.

Arama ekranı geliştirilmiş hatta yapılan aramaların sonucu sağ tarafta gözükmeye başlamış ama ben daha sorularıma yanıt alamadım. URL girince tanıyor fakat tabii ki Edge dayatılmış.

arama2.PNG


Not Defteri'ne yeni özellikler gelmiş en beğendiğim sağ tık yapınca Bing ile arama yapabilirsiniz. Sadece Son satırda imleç gözükmüyor. Küçük bir bug, düzeltilir. Zaten İnsider sürümlerinde Windows ne yaparsanız Microsoft'a bildiriyor. :)

notdefteri.PNG


Beğendiğim özellikle şimdilik bunlar.

Tüm bu güzelliğin yanında tabii ki beğenmediğim şeyler de oldu. RAM kullanımı 2,2GB'den 3GB'ye yükseldi. Belki bilgisayarı kapatıp açınca düzelir fakat şimdilik kullanım yüksek.

Ek olarak yakında Ekran Alıntısı Aracı'nın kaldırılacağını gördüm. Yerine Ekran Taslağı uygulaması geliyor. Biraz can sıkıcı olmuş bu.

ekranarac.PNG



Eski RAM kullanımı;

eskigörev.PNG


Yeni RAM kullanımı;
ramyeni.PNG


400MB Chrome kullanıyor. Yani boşta 3,2GB kullanım var.

Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz. :)
Battlefield 4 oynarken ses kalitesinin değiştiğini fark ettim ve bunu fark ettim;
ses.PNG
Dolby Atmos normalde ücretli idi fakat İnsider sürümüne özel ücretsiz galiba. DTS'nin bas kalitesi güzel fakat ya oyundan ya da güncellemeden dolayı oyun içi ses kalitesi berbat şuan.
 
Son düzenleme:
Peki fps konusunda bir artış var mı ? Sence Windows 10Pro yoksa insider sürümüne mi güncellemeliyim ? Son sürümlerde hiç mavi ekran veya disk %100 hatalarıyla karşılaştınız mı ?
 
İlk açılışta biraz zorlanıyor. Mavi ekran hatası daha olmadı. V-Sync ile oynadığım için bakmadım FPS arttı mı azaldı mı. Ama biraz anlık takılmalar oluyor sanki. Gerçi sabahtan beri bilgisayar zorlanıyor ve ekran kartı fazla ısındı. Ondan da olabilir. Ben sadece merakımdan geçtim bu sürüme. Tercih sizin.
 
İşlemci önemli. Eski işlemciye yeni ekran kartı takarsan darboğaz olur istediğin kadar Windows sürümü değiştir etki etmez. Eskiden de %100 görüyordum şimdi de %100 görüyorum. Donanım daha önemli yani.
 
Redstone 5 17738 güncellemesi yayımlandı. Geneli Edge tarayıcı olmak üzere Windows için de düzeltmeler yapılmış. En önemlisi bazı zamanlarda Windows uygulamaları çöküyor veya donuyordu. O sorunların çoğu giderilmiş sistem daha performanslı çalışıyor. Oyun oynarken Alt+Tab yapınca siyah ekranda kalma veya aşırı kasma sorunu vardı o çözülmüş. Sistem açılırken Windows Defender kullananlar için bir bug vardı sistem aşırı yavaş açılıyordu o çözülmüş. Ayrıca başka antivirüs olmasına rağmen Defender kendi kendine açılıp tarama yapıyordu artık bilgisayarda yüklü antivirüsü algılıyor ve kendini kapatıyor. Birkaç Türkçe hatası var ve bazı uygulamalarda donma oluyor.
 
17744 güncellemesini yükledim az önce. Üstüne basa basa söylediğim sorunlar çözülse yine iyi, birçok hata var bu sürümde. Üstelik bu sabah gelen güncellemeye kadar oturum kapattıktan sonra veya bilgisayarı kapatırken GSOD hatası alınıyormuş. 17746 güncellemesi sorunları çözdü diyorlar ama hızlı ayarlar için öyle. Ben şimdilik yavaş alıyorum güncellemeleri.

@Recep Baltaş 30 Ağustos öncesi 17744 sürümüne geçenler için KB4459375 güncellemesi yayımlanmış. GSOD hatası çözülmüş. Bilginize.

Düzenleme: Eski sürüme döneceğim şimdi.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı