Windows 10 reset atma sorunu "DCOM 10016" hatası

Gürcan58

Decapat
Herkese hayirli aksamlar bilgisayarimda belirli gun kitlenme veya kendi kendine reset atma sorunu yasiyorum. Olay gunluklerinden hataya baktigim zaman DCOM 10016 yaziyor. Sistemim i7 7700 GTX 970 16 RAM, PSU 750W 80 Plus. Sorunum yazilimsal mi donanimsal mi bulamadim. Windows 10 1803 tum guncellemeleri ve suruculeri guncelledim. Yardim edersiniz cok mutlu olurum simdiden cok tesekkur ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazmış olduğunuz hata mesajı donanımsal değil yazılımsal bir güvenlik hatası ve çoğu Windows 10 kullanıcısının hata günlüğünde görünür. Sorunun nedeni farklı. Anlaşılan mavi ekran hata kodu almıyorsunuz... İsterseniz sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. Belki fanlarda temas problemi olmuştur. Hızaşırtma varsa belki nedeni bu. Daha detaylı bilgi vermeniz gerek.

Yazmış olduğunuz hata mesajı donanımsal değil yazılımsal bir güvenlik hatası ve çoğu Windows 10 kullanıcısının hata günlüğünde görünür. Sorunun nedeni farklı. Anlaşılan mavi ekran hata kodu almıyorsunuz... İsterseniz sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. Belki fanlarda temas problemi olmuştur. Hızaşırtma varsa belki nedeni bu. Daha detaylı bilgi vermeniz gerek.
1803 sürümündeki bütün güncellemeleri yaptım. ısı kontrollerimde islemci yük altında 50 55 boşta ise 28 30 derecelerde seyrediyor.ekran kartim ise maxsimum 63 derecede sistemimde 2 adet ssd kullaniyorum bazen youtubede video aciyorum reset atiyor ve tekrar o yazilimsal hatayi aliyorum 1709 surumunu indiri temiz kurulum yapsam acaba bir faydasi olur mu bu arada ilginiz icinde tesekkur ederim.
1803 sürümündeki bütün güncellemeleri yaptım. ısı kontrollerimde islemci yük altında 50 55 boşta ise 28 30 derecelerde seyrediyor.ekran kartim ise maxsimum 63 derecede sistemimde 2 adet ssd kullaniyorum bazen youtubede video aciyorum reset atiyor ve tekrar o yazilimsal hatayi aliyorum 1709 surumunu indiri temiz kurulum yapsam acaba bir faydasi olur mu bu arada ilginiz icinde tesekkur ederim.
Anakartim 7.nesil 2400 mhz ramlerim 16 gb cift kanal 2400 mhz daha once i5 6600 kullaniyordum ramlerim 2133 calisiyordu i7 7700 e gectigimde 7.nesilin 2400 mhz destegi oldugu icin ben biostan 2133 mhz yerine 2400 mhz sectim sistemi boyle kullaniyordum ama herhangi bir volt degeri girmedim 2400 secenegini sectim bunun alakasi olabilme ihtimali var mi acaba?

Son düzenleme:
Anlattığınız sorunu ekran kartı nedeniyle alıyorsunuz. Buna geçici çözüm için Firefox kullanım. Chrome biraz sıkıntı. Ancak yazılımsal sürücü probleminiz var, çok yüksek ihtimal böyle. Bu sorunu ben yaşıyor olsam Windows sürümünü ve sürücü sürümünü değiştirir o şekilde denerim. Şimdilik format atmayın. Yazdığım gibi Firefox ile gezinin YouTube'u. İyileşme sağlıyorsanız, bilin ki ekran kartı sürücüsünde var bişey. Port belki tozlandı. Belki güç girişi tam temas etmiyor. Bu sorunu ancak siz kendiniz çözebilirsiniz.

Anlattığınız sorunu ekran kartı nedeniyle alıyorsunuz. Buna geçici çözüm için Firefox kullanım. Chrome biraz sıkıntı. Ancak yazılımsal sürücü probleminiz var, çok yüksek ihtimal böyle. Bu sorunu ben yaşıyor olsam Windows sürümünü ve sürücü sürümünü değiştirir o şekilde denerim. Şimdilik format atmayın. Yazdığım gibi Firefox ile gezinin YouTube'u. İyileşme sağlıyorsanız, bilin ki ekran kartı sürücüsünde var bişey. Port belki tozlandı. Belki güç girişi tam temas etmiyor. Bu sorunu ancak siz kendiniz çözebilirsiniz.
Bazen pubg oynarkende donuyordu birden daha sonra olay gunluklerimden baktigimda DCOM 10016 yaziyordu 1709 surumu nasil sizce kullandisaniz eger tavsiye edermisiniz ?

Bazen pubg oynarkende donuyordu birden daha sonra olay gunluklerimden baktigimda DCOM 10016 yaziyordu 1709 surumu nasil sizce kullandisaniz eger tavsiye edermisiniz ?
Ben olsam sorun yaşamadığım versiyon ne ise ona dönerim. Çok kötü bir durumla karşılaşmışsınız. Ama ben çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Kasayı açıp, kartı çıkarıp tekrar takın. Kartın PCI bağlantı noktasını kuru bir bezle bastırarak temizleyin. Farklı bir güç kablosu ile PSU'dan kartı besleyin. Çünkü kart bozuk gibi anlatmıyorsunuz. Sorunun net şekilde anlaşılması için kartı çıkarıp, Intel GPU ile Chrome ile gezinin. Kartta sorun olduğu çok muhtemel, ama benim dememle olmuyor. Bunu net anlamak lazım ve ona göre davranmak lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı