Windows 10 RX 570 format sonrası açılışta gri ekranda kalıyor

Rinxloya

Centipat
Daha fazla  
RAM
2 adet G.Skill RipjawsV Red 8 GB 3000 MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 250GB 860EVO ve 870EVO 500GB Sata 3.0
Ekran kartı
Asus Rog Strix Rx570 8 gb O.C Version
Anakart
Gigabyte B450M S2H V1
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.4 GHz 16MB Önbellek
Herkese iyi günler sorunumu detaylıca anlatıyorum umarım çözüme kavuşturabiliriz. 1 haftadır çözüm bulamadım çünkü.

1 hafta önce gayet sağlıklı aylarca kullandığım Windows 10 bilgisayarımdan Windows 11'e USB ile Rufus yardımıyla disk oluşturarak tertemiz tüm disklerimi biçimlendirerek geçiş yaptım ve sorun bu formattan sonra başladı. Tüm sürücüleri her zaman olduğu gibi resmi üretici sitesinden en güncel halini indirerek manuel olarak kurdum.
Şimdi sorunum şöyle, Windows 11'i kurduktan sonra güncellemeleri yaptım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Hemen arkasından RX570 8 GB ekran kartımın sürücüsünü Radeon sitesinden adrenalin 21.10.2 recommended (WHQL) sürümünü indirdim. DDU ile Technopat konusunda belirtildiği şekilde güvenli modda temizlik yaparak yeniden başlatıp kurdum ve bilgisayara reset attım. Tam olarak BIOS reklamından sonra Windows kilit ekranı gelmesi gerekirken hafif grimsi bir ekran geliyor ve Caps Lock tuşu dahi işlemiyor. Klavye üzerinde Caps Lock'a bastığımda ışığı hep yanık kalıyor sönmüyor, yani tepki yok. Ayrıyeten gri ekranda mouse gözükmüyor, fakat reset tuşuna tekrar bastığımda Windows açılıyor. Bu sefer de ayarlardan 144 Hz ayarım 64 Hz'e düşüyor ve 64 Hz dışında hiçbir yenileme değeri sunmuyor. Radeon Software ikonu bile gözükmüyor. Bildiğiniz sürücü siliniyor. Ne yapıp ne ettiysem bir türlü sorunumu çözemedim. Dün akşam belirttiğim sürücüyü tekrar kurup oyun oynadım. Bilgisayarı kapattım. Bu sabah işten geldim, PC açılırken tekrar aynı durumla karşı karşıya kaldım. Sebebi nedir, yardımcı olabilir misiniz?

Dipnot: Bu sorunların ardından temiz kurulum ile orijinal Windows lisansımla Windows 10 kurulumu yaptığımda aynı sorun Windows 10 işletim sisteminde de devam etti. Şu an Windows 10'dayım. Windows 10'a geri döndükten sonra fTPM ayarını da kapattım belki sorun bundadır diye, ama maalesef şu an devam ediyor.

Aygıt yöneticisindeki ekran kartı sorununa ait bir bilgi var fakat sorunun kaynağı tam olarak ne bilmiyorum.

1644762092906.png

Dosya Ekleri

• win10.png
    win10.png
    48,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı