Windows 10 ses cızıltısı ve donma

yozlasdas

Kilopat
Katılım
13 Eylül 2011
Mesajlar
526
Yer
Gebze, Kocaeli, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Kimyacı olmaya çalışıyor.
Evet geldik Microsoft gibi merdiven altı işletim sistemi üreten firmanın ürünü windows 10'a! Bilgisayarımı win7'den win 10'a yükselttim sebebi ise oyun oynamamam ki yükledikten sonra prototype 2'de denedim full hd ayarda oynadığım oyunu düşük ayarda 15 fps sağlayamadı. Bilgisayarı uzak masaüstü bağlantısı ile iş için kullanıyorum arka planda da müzik açık. Neden win 10 derseniz hızlı program geçişi ve hızlı açılıp kapanması. Lakin nasıl bir sistemdir ki çıkalı 1.5 yıl olacak hala en güncel halinde bile cızıltı gibi saçma bir sıkıntısı var. (Ki nasıl kendini güncellediği de ayrı bir kafayı yeme sebebi...) Zaten ses kartımın girişlerinde sıkıntı vardı dedim yeni ses kartı alayım. Aldığım kart Creative sb audigy value 7.1. Cızıltı devam ediyor ki almadan önce araştırmamıştım. Onun haricinde yavaşlık var kasma donma gibi bu cızıltıdan bile daha rahatsız edici. Youtube'de kasma biraz daha az lakin spotify de çok bariz hissediyorsun kanser edici, oyunda ne durumda bilmiyorum.

İnternette anlık modu kapatıp tüm efektleri engelleyince çözülüyor diye yazılmış. Bu mudur yani çözüm? Ben sırf normal ses alacağım diye kullanmak istediğim efektlerden vazgeçmem mi lazım? Onaylıyor musun Microsoft? Ses kartının ayarlarında da anlık mod seçeneği yok. Ne öneriyorsunuz ne yapmalıyım. Win 7 ye geri dönüş yolu açıldı. Bu windows 10'un stabil mantıklı bir hal alması 3 yılı alır. (Ben demiyorum kendi tarihi diyiyor.) Keşke win yerine linux moda olsaydı da hiç bulaşmasaydık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver Identifier yerine driver booster 3 kullanıyordum orada hepsi güncel burada değil diyiyordu. Driver Identifier'den creative ses kartı ile olan güncelleme sayfasını açıp en üsttekini indirdim o sırada creative'nin sayfasından da modelimi girip software pack yazan şeyi indirdim. (bir de altta driver vardı) Onun haricinde k-lite codec pack indirmiştim. Sorun şuan yok. Aslında %95 oranında sorun gitti %5 oranında hala oluyor o da rahatsız etmiyor. Donma yada cızıltı gitti çok çok aza indi. Her işlemi aynı anda yaptığım için hangisi ile çözüm sağlandı bilmiyorum. Bu arada windows ses ayarlarından tüm efektleri engelle seçeneği hep işaretliydi.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı