Windows 10 sıfırlama %64'te kaldı

Karpuzcuk

Hectopat
Daha fazla  
2 gün önce bilgisayarımı sıfırlamaya koydum ama hala devam ediyor sıfırlama bitti sanırım ama şu anda "Windows yükleniyor bilgisayarınız birkaç kez yeniden başlatılacak bu işlem uzun sürebilir." diye yazı çıkıyor ve birkaç kez yeniden başlatılıyor şu zamana kadar 50'den fazla yeniden başlatılmıştır %64 olarak tamamlandı gözüküyor yeniden başlatma eylemi 1 gün bekledim sabah kalktığımda hala %64 ve devam ediyordu internetten videolara baktım onlarda birkaç kez yeniden başlatıldıktan sonra kurulum yerlerine geçiyordu bende kurulum yerine hala geçmedi ne yapmam lazım yardım ederseniz mutlu olurum

Son düzenleme:
Flashı takınca başka bir ekrana atacak. Benim bölümler, ekranlar vs. diye bahsettiğim şeyler USB'ye Windows 10 yazdırma aracı hakkında. Eğer zorlanırsanız YouTube üzerinde Technopat'ın format hakkında videosu var.
Ben şimdi flaşa İSO dosyasını yazdırdım ama şey diyor ''Güvenli boot'u devre dışı bırakmanız gerekmektedir.'' ben bu güvenli boot'u kurulum yapıcağım sorunlu bilgisayarım da mı kapamam lazım yoksa bu yazdırma işlemini yaptığım bilgisayarda mı kapamam lazım ve bu boot u nasıl devre dışı bırakıcam tuşlara bakmıştım bastım ama herhangi bir sayfa karşıma çıkmadı

Son düzenleme:
Ben şimdi flaşa İSO dosyasını yazdırdım ama şey diyor ''Güvenli boot'u devre dışı bırakmanız gerekmektedir.'' ben bu güvenli boot'u kurulum yapıcağım sorunlu bilgisayarım da mı kapamam lazım yoksa bu yazdırma işlemini yaptığım bilgisayarda mı kapamam lazım ve bu boot'u nasıl devre dışı bırakacağım? Tuşlara bakmıştım bastım ama herhangi bir sayfa karşıma çıkmadı.
ISO'yu yazdırırken mi diyor? Ve hangi programda?

Son düzenleme:
Laptop Lenovo Ideapad 330-15ARR olması lazım.
Hocam rica etsem noktalama işaretleri kullanabilir misiniz? Bilgisayarınızı başlatırken Lenovo logosunu gördüğünüzde sürekli F2 butonuna basın. Karşınıza bir menü çıkmazsa bilgisayarınızı tekrar başlatın, Lenovo logosunu gördüğünüzde Fn butonuna basılı tutarak F2 butonuna basın. O da olmazsa bilgisayarınız kapalıyken Novo tuşuna basın. Novo tuşu şudur:
1628426484313.png

Eğer Novo butonu sağdaki resim gibiyse kürdan sokarak açabilirsiniz. Novo butonuna tıklayarak bilgisayarı başlattığınıza resimdeki kırmızı kutucuk ile işaretlenmiş yere tıklayın.
1628426540900.png

Oradan Secure Boot ayarını bulun. Hatırladığım kadarıyla Security veya Boot sekmesindeydi. Siz her sekmeye bakıp Secure Boot'u bulun. Ve onu açık yapın. Daha sonra Boot sekmesine gelip Windows'u yazdırdığınız USB'nizi bulun. Bilgisayarınızı USB'den başlatın. Kurulum için Technopat'ın format videosunu izleyebilirsiniz. Bu arada, Boot sekmesinde Boot Mode gibi bir seçenek olmalı. Onu UEFI yapın.

Hocam rica etsem noktalama işaretleri kullanabilir misiniz? Bilgisayarınızı başlatırken Lenovo logosunu gördüğünüzde sürekli F2 butonuna basın. Karşınıza bir menü çıkmazsa bilgisayarınızı tekrar başlatın, Lenovo logosunu gördüğünüzde FN butonuna basılı tutarak F2 butonuna basın. O da olmazsa bilgisayarınız kapalıyken novo tuşuna basın. Novo tuşu şudur: Eki Görüntüle 1131593
Eğer novo butonu sağdaki resim gibiyse kürdan sokarak açabilirsiniz. Novo butonuna tıklayarak bilgisayarı başlattığınıza resimdeki kırmızı kutucuk ile işaretlenmiş yere tıklayın.
Eki Görüntüle 1131596
Oradan Secure Boot ayarını bulun. Hatırladığım kadarıyla Security veya boot sekmesindeydi. Siz her sekmeye bakıp Secure Boot'u bulun. Ve onu açık yapın. Daha sonra boot sekmesine gelip Windows'u yazdırdığınız USB'nizi bulun. Bilgisayarınızı USB'den başlatın. Kurulum için Technopat'ın format videosunu izleyebilirsiniz. Bu arada, boot sekmesinde boot mode gibi bir seçenek olmalı. Onu UEFI.

Dediklerini yaptım boot yerine geldim ama flaşım gözükmüyor diğer bilgisayarıma taktım orada gözüküyor ve içinde UEFI dosyaları gözüküyor,sorunlu bilgisayarımda diğer girişlere de taktım ama flaşım gözükmüyor baştan mı kursam UEFI'yi flaşıma.
Hocam rica etsem noktalama işaretleri kullanabilir misiniz? Bilgisayarınızı başlatırken Lenovo logosunu gördüğünüzde sürekli F2 butonuna basın. Karşınıza bir menü çıkmazsa bilgisayarınızı tekrar başlatın, Lenovo logosunu gördüğünüzde FN butonuna basılı tutarak F2 butonuna basın. O da olmazsa bilgisayarınız kapalıyken novo tuşuna basın. Novo tuşu şudur: Eki Görüntüle 1131593
Eğer novo butonu sağdaki resim gibiyse kürdan sokarak açabilirsiniz. Novo butonuna tıklayarak bilgisayarı başlattığınıza resimdeki kırmızı kutucuk ile işaretlenmiş yere tıklayın.
Eki Görüntüle 1131596
Oradan Secure Boot ayarını bulun. Hatırladığım kadarıyla Security veya boot sekmesindeydi. Siz her sekmeye bakıp Secure Boot'u bulun. Ve onu açık yapın. Daha sonra boot sekmesine gelip Windows'u yazdırdığınız USB'nizi bulun. Bilgisayarınızı USB'den başlatın. Kurulum için Technopat'ın format videosunu izleyebilirsiniz. Bu arada, boot sekmesinde boot mode gibi bir seçenek olmalı. Onu UEFI yapın.

Flaşımı artık görebiliyorum ama üstüne geliyorum, enter a basıyorum herhangi bir şey olmuyor ne yapmam lazım.

Son düzenleme:
Dediklerini yaptım boot yerine geldim ama flaşım gözükmüyor diğer bilgisayarıma taktım orada gözüküyor ve içinde UEFI dosyaları gözüküyor,sorunlu bilgisayarımda diğer girişlere de taktım ama flaşım gözükmüyor baştan mı kursam UEFI'yi flaşıma.

Flaşımı artık görebiliyorum ama üstüne geliyorum, enter a basıyorum herhangi bir şey olmuyor ne yapmam lazım.
UEFI'yi bilgisayarınıza kuramazsınız. UEFI, bir BIOS modudur. Sorunlu bilgisayarınızın BIOS menüsüne girdiğinde BIOS modunun ne olduğunu söyler misiniz? Legacy/BIOS gibi bir şey yazması gerek. Onu UEFI yapın. Eğer UEFI ise söyleyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı