Windows 10 sonrası USB girişleri çalışmama sorunu

ismail34

Megapat
Merhabalar,

@Recep Baltaş ve diğer arkadaşlar Windows 10 işletim sistemimi Windows 10 kendi özelliği olan bilgisayarı sıfırla bölümünden sadece C sürücüsünü temizlemek suretiyle sıfırladım. Daha sonra kurulumun bitmesini bekledim ve bu bölüme geldim resimde de gördüğünüz gibi:

1.jpg

Bu bölümde ne klavye ne de fare çalıştı. Önce klavyenin bozulmuş olabileceğini düşündüm, fakat BIOS ayarı bölümüne giriyordu ve klavyeyle işlem yapabiliyordum. Orada USB ayarlarıda aktif gözüküyordu BIOS'da enableydi.

Daha sonra eski tip klavye girişi vardı onu taktım ve çalıştı. Şu an sadece eski tip girişli klavye olduğu için o çalışıyor. USB portları bozukmudur acaba dedim ve kasaya USB belleği taktım onu gördü. Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi.

2.jpg

Daha sonra aygıt yöneticisine girdim. O kısımda sorunlu bir kaç aygıt var. Resimde de görüldüğü gibi:

3.jpg

Yukardada belirtmiştim eski tip klavye çalışıyo ve TeamViever programını kurup telefonumdan bilgisayara bağlanıp Driver Booster programını indirdim sürücü güncellesin diye. Programı kurup tarama yaptım 2 tane güncellenmemiş aygıt buldu. 2'sinin de evrensel diye başlıyordu isimleri. Onları güncelledikten sonra bozuk olanların sayısı azaldı. Ve sadece bu ikisi kaldı. Resimde de gördüğünüz gibi:

4.jpg

Sonuç: Klavye ve Mouse hala çalışmıyor USB girişinden. Eski tip klavyeyi çalıştırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bunun sebebi, klavye mouse'u muhtemelen USB 3.0 girişine takman ve format esnasında sistem bu girişleri tanımadığı için çalışmıyor. Bana donanım özelliklerini söyle. Özellikle anakartını. Ben sürücülerini tek tek vereceğim sana. Driver yükleme yazılımlarını acilen kaldırmalısın. Sistemin stabilitesini bozacaklar.

Dostum bunun sebebi, klavye mouse'u muhtemelen USB 3.0 girişine takman ve format esnasında sistem bu girişleri tanımadığı için çalışmıyor. Bana donanım özelliklerini söyle. Özellikle anakartını. Ben sürücülerini tek tek vereceğim sana. Driver yükleme yazılımlarını acilen kaldırmalısın. Sistemin stabilitesini bozacaklar.

aynı sorunun benzerı bende var asus k555ub marka modelli laptop kullanıcısıyım sistemin içinde olan kurtarma bölümünde recoveryden bilgisayarı aldıgım ilk zamana döndurdum sadece c kısmını tabi sonrasında sağ taraftakı usb 2 portu calısmamaya basladı fareye ısık gelıyor ama okumuyordu sol taraftakı 2 adet bulunan usb 3.0 ları kullanmaya basladı ardından bır sure sonra (3-4 gün) sol taraftakı usblerde okumamaya basladı fareye ısık gıdıyor ama haraket etmıyordu 2.0 destekli usblerı okumuyordu sonra tekrar aynı sekılde format attım bu sefer hepsi gitti hıc bır usb gırısı calısmadı acaba usb 3.0 altındakı usbleri mi okumuyor dıye bı dusunceye kapıldım ve usb 3.0 olan tasınabılır hardıskımı bagladım ve çalıştı okuma yazma yapabiliyordum yani bu sure zarfında bıosta hıc bır degısıklık yapmadım wındows 10 dan kaynaklandıgını dusunerek bu sefer wındows 7 kurdum tabi ondan sonra touchpad bıle calısmadı ama usblere yıne gu gıdıyor ancak çalışmıyordu ve boyle dımdızlak kaldım sonra bıostan ayarlara baktım hersey normal gozukuyordu usb 3.0 olan tasınabılır harddisk sayesınde bıosu guncelledım belkı sorun bundan kaynaklıdır dıye yıne calısmadı bunun sebebı ne olabılır yazılımsal ve donanımsal bilgilerim iyidir gerek drıver kurma programları olsun gerek asusun kendı sıtesındekı drıverlerı olsun her sekılde denedım ancak bır turlu sonuca ulasamadım cevabını çok acil bekliyorum butun forumları gezdım yabancı yerlı olmaksızın ancak bır çözüm yok umarım sen yardımcı olabılırsın cevabını beklıyorum

Aynı sorun bendede var şuan bir yardım edin lütfen ekran klavyesiyle yazdım

Banada yardım edersen çok sevinirim

Windows 10 kuruyorum hiç sıkıntı yok, güncelleme yapıyorum "bazı" cihazları görmüyor. Örn mouse vs sıkıntısız çalışıyor ama yazıcı takıyorum bazı yazıcıları okurken bazılarını okumuyor. Flash takıyorum keza öyle. Kendi kullandığım usb 3.0 flash takıyorum tıkır tıkır, başkasından aldığım usb 2.0 yada 3.0 flashları okumuyor. Sürekli tak çıkart sesi geliyor. 2-3 yıldır çözemedim. Belli aralıklarla windows kendini güncelliyor ben format atıyorum, o güncelliyor ben format atıyorum. En sonunda win 7 ye geri döneceğim olacağı o...

Selamün aleyküm sadece bunun için foruma kaydoldum.
-Asus p7 h55 mlx anakart
-Windows 7 kullanıyordum windows 10 kurdum sıfırdan usb aracılığı ile,
-Kurar kurmaz driverlari kendi bulup yükledi bir sorunla karşılaşmadım ancak sabah bilgisayarı açtığımda webcam, klavye ve mouse'un çalışmadığını farkettim.Usb bellek takıyorum ışığı yanıyor ama algılamıyor
Arka taraftan çıkarıp kasanın önündeki usb girişlerine takıyorum çalışıyor hepsi.
- Evrensel veri yolu denetleyicisinden usbleri kontrol ediyorum, normal çalışıyor bir sıkıntı gözükmüyor.Yine de sağ tıklayıp devredışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatıyorum usbler çalışıyor ama sabah tekrar açtığımda yine usbleri görmüyor.
Webcam ve klavye- mouse A4 tech sürücülerini sitesinden indirip kurdum yine aynı şekilde öndeki usb lerde çalışıyor ama arkadaki usb lerde sabah açtığımda görmüyor yine!!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı