Windows 10 SSD'den Boot Etmeme Sorunu

Metin

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaslar bugün sitede bulunan yöntemle uefi win 10 kurulumu yaptım flash disk ile SSD'ye her sey normaldi ama simdi pc'yi acarken ssd'den boot etmiyor pc. Söyle bir durum oluyor, bende win 10 yüklü yine bi hdd var ondan boot ettikten sonra ssd'yi görüyor. Bu arada ssd'den boot etmeye basladigimda aldigim hata reboot and select proper boot device. Lütfen yardim edin. O kadar ugrastim icini duzenledim falan simdi boyle oldu.

Açılış olarak direk SSD diskinizi seçmeyin, Windows Boot Manager (Samsung ssd 840 Evo 120 GB) olarak seçin.
Samsung'u örnek verdin artık sizinki ne ise,Windows Boot Manager in yanında parantez içinde diskiniz yazması gerek UEFİ kurulum yaptıysanız.

Kurulum yaparken önyükleme dosyaları BIOS ayarlarında hangi disk birinciyse ona kurulur. Bu durumda sizin HDD birinci disk olabilir. SSD'ye önyükleme dosyaları yüklenmediği için doğal olarak select proper boot device mesajı alıyorsunuz. Bir daha kurulum yaparken BIOS'tan hangi diske kurulum yapacaksanız onu birinci sıraya alın ve ya kesin çözüm olarak diğer disklerin bağlantısını çıkarın.

Şu anda yapmanız gereken Windows 10 USB kurulumundan tamir bölümüne gelin ve buradan komut satırına ulaşın. Biraz kurcalarsanız komut satırını bulursunuz. Komut satırından bu komutu çalıştırın. Tabi bu işlemleri yaparken SSD birinci disk olması gerekiyor.
Kod:
bootrec /rebuildbcd

Kodu çalıştırdıktan sonra SSD'deki Windows 10 kurulumu bulunacak ve yes diye onayladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz.

@emrahunlu ekran da sadece hdd öyle gözüküyor ssd o sekilde gözükmüyor

@AhmetAksoy muhtemelen dediğiniz sey oldu ama kodu girdikten sonra şöyle diyor

Dosya Ekleri

• PicsArt_12-22-10.04.41.jpg
    PicsArt_12-22-10.04.41.jpg
    273,9 KB · Görüntüleme: 1.711
Temiz kurulum yaptım acronis ile aldigim disk verilerini geri yükledim simdi de sifre giris ekranindan sonra masaüstü siyah görünüyor. Fareyi görebiliyorum ctrl+alt+del yapınca da secenekleri görebiliyorum ama masaüstü gelmiyor :lanet:

Merhaba, Ctrl+Alt+Del ile görev yöneticisi'ne erişebiliyor musun? Erişebiliyorsan, Dosya > Yeni görevi çalıştır seç ve explorer.exe yazıp tamam tıkla ve sonucu paylaş.

Denedim onu ama yine gelmedi onarım menüsünden bilgisayar sıfırlama yaptım düzeldi muhtemelen acronis ile ilgili bi sorun olustu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı