Windows 10 start_image() returned Not Found Hatası

skaplan

Decapat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir süre önce Windows PC'me Dual Boot ile Linux Mint 19 Cinnamon kurmuştum. Kurulum aşaması çok sorunlu olmuştu zaten. İki işletim sistemi de birbirini görmüyordu. Ben de bunun gibi bir sorunu Boot-Repair programı ile düzeltmiştim. Ama şöyle bir sorun oldu sanırım: Grub, Windows Boot Manager'ın yerini aldı. Her neyse ben de sonra bir sebepten ötürü Linux Mint'i silmiştim, direk Windows'dan Linux Mint'in kurulu olduğu bölümü silerek. Sonra benim Windows boot olmadı ama ben EFI dosyalarını değiştirerek falan bu sorunu çözdüm. Ama yine de bir sorun kaldı. Bilgisayar açılırken ekranın sol üst köşesinde şunlar çıkıyordu:

Failed to open \EFI\MICROSOFT\BOOT\grubx64.efi - Not Found
Failed to load image \EFI\MICROSOFT\BOOT\grubx64.efi: Not Found
start_image() returned Not Found

Ben de düzelir umuduyla Windows'a format attım. Ama bilin ne oldu? Hata hala duruyordu. BIOS ayarlarını sıfırladım olmadı, BIOS güncelleştirmesi yaptım olmadı. Her yolu denedim olmadı. Ve anlayamadığım şey BIOS hala bu eski işletim sistemlerini görüyor, gitmelerini istiyorum. Her şeyi sildim, silmediğim disk bölümü kalmadı. Nerede saklanıyor bu boot ayarları anlamadım. Bilgisayarımı ilk günkü haline döndürmek istiyorum. Lütfen yardım edin.

Muhtemelen Windows başlangıç resminiz silinmiş ve Windows bu resmi bulamıyor. Windows başlangıç resmi değiştirme videolarına bakın ve imzamdaki antivirüsü kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı