Windows 10 SteelSeries Artics 3 mikrofon sesi az gidiyor

NoweN

Hectopat
Merhabalar, yeni PC aldım. Windows 10 Pro orijinal sürüm yüklü Anakart'ım ASUS TUF Gaming B550M - Plus kameramı bağladıktan sonra kulaklık mikrofonum sanki iptal oldu. Sadece kameradan sesim gidiyor. Devre dışı bıraktığım zaman bile normal mikrofon sesim gene çok az, bütün ayarları denedim orijinal anakart sürümünü indirdim olmadı. CD'den sürümünü de kurdum gene olmadı ses ayarlarım %100 ama mikrofon sesim çok az. Kulaklığım SteelSeries Artics 3 kameram Logitech C615.

Denetim masasından mikrofon ses düzeyini %100 yapmayı denediniz mi ? Ses ayarlarınız %100 de diye yazmışsınız fakat mikrofon ses düzeyimi hoparlör ses düzeyiniz mi %100 de anlayamadım. Ondan şu öneriyi sunmak istedim.

İlk olarak hangi uygulamada sesiniz gitmiyor ise o program için varsayılan mikrofonu seçmeniz gerekir.(Örnek Discord için ayarlardan ses ayarlarından mikrofon seçimini SteelSeries certified olarak seçmelisiniz) Windows'un kayıt aygıtları kısmından mikrofonunuzu default olarak SteelSeries seçin. Aynı yerden Windows kayıt aygıtlarından SteelSeries mikrofona sağ tık özelliklerden mikrofonun ses alma düzeyini kontrol edin. USB'den bağlana biliyorsa USB'den bağlayın, eğer jack ile bağlanıyorsa kasanın ön tarafına değil arka tarafından bağlamayı deneyin. SteelSeries programında kulaklığınızı seçip ayarlarına girin orada mikrofon düzeyi var onu kontrol edin.

Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıklayıp -> Ses ayarlarını aç yolunu izledikten sonra ses bölümüne geliyorsunuz. Orada giriş cihazı seçtiğiniz bir bar var. Orada kulaklığınızın mikrofonunun seçili olduğundan emin olun.

Mikrofon ses düzeyi 100'de zaten bası %10 sabit kullanıyordum %30 bile yapsam çok az ses geliyor. Arkadaş örnek vermiş (örnek Discord için ayarlardan ses ayarlarından mikrofon seçimini SteelSeries certified olarak seçmelisiniz) bende DC'de öyle bir şey de görülmüyor markası modeli bir tek kulaklığın yok denetim masasından klavye fare kamera markası hepsinin gözüküyor anlam vermedim önceki PC'de böyle bir sorun yok tu aynı ekipmanları kullanıyordum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    199,3 KB · Görüntüleme: 185
  • 2.png
    2.png
    208,8 KB · Görüntüleme: 179
  • 3.png
    3.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 176
Sanırsam Discord kulaklık mikrofonunu göremiyor.
Aygıt yöneticisinden kulaklığı kaldırıp sonra da bilgisayardan çıkartın kabloları. Sonrada tekrar bilgisayara takıp aygıt yöneticisinden aygıt taraması özelliğini çalıştırıp birdaha deneyin Discord 'ta gözüküyor mu diye. Belki işe yarar Discordun kulaklık mikrofonunu görmesine.

Resimli olarak paylaşım yapıyorum buralardaki ayarları kontrol edebilir misiniz?

2. Edit:
Kusura bakmayın bende Artics 5 var sizinki USB değil sanırım USB olduğu için bendeki ayarlar zaten sizde geçerli olmayacaktır.

Siz Discord'da (Realtek(R) Audio)'yu seçmelisiniz. Aksi taktirde Windows'ta mikrofon kameranın varsayılan olarak seçildiyse kameradan gidicektir sesiniz.

Şuna da bir açıklık getirebilir misiniz;
1.kameranızda 2 çıkış mı var biri USB diğeri mikrofon jak olarak mı yoksa kamerada sadece USB girişimi var.
2. Arctis 3'te sadece 3.5mm jack mı var, mikrofon jack ı ayrı mı?
Kusura bakmayın bende Artics 5 var sizinki USB değil sanırım USB olduğu için bendeki ayarlar zaten sizde geçerli olmayacaktır.

Siz Discord'da (Realtek(R) Audio)'yu seçmelisiniz. Aksi taktirde Windows'ta mikrofon kameranın varsayılan olarak seçildiyse kameradan gidicektir sesiniz.

1.kameranızda 2 çıkış mı var biri USB diğeri mikrofon jak olarak mı yoksa kamerada sadece USB girişimi var.

Dosya Ekleri

• s1.png
    s1.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 188
  • s2.png
    s2.png
    56,9 KB · Görüntüleme: 148
  • s3.png
    s3.png
    62,5 KB · Görüntüleme: 128
  • s5.png
    s5.png
    27,7 KB · Görüntüleme: 167
  • s4.png
    s4.png
    28,4 KB · Görüntüleme: 162
  • s6.png
    s6.png
    199,1 KB · Görüntüleme: 164
  • s7.png
    s7.png
    98,3 KB · Görüntüleme: 174
Son düzenleme:
Resimli olarak paylaşım yapıyorum buralardaki ayarları kontrol edebilir misiniz?

2. edit:

Siz Discord'da (Realtek(r) Audio)'yu seçmelisiniz. Aksi taktirde Windows'ta mikrofon kameranın varsayılan olarak seçildiyse kameradan gidicektir sesiniz.

Siz Discord'da (Realtek(r) Audio)'yu seçmelisiniz. Aksi taktirde Windows'ta mikrofon kameranın varsayılan olarak seçildiyse kameradan gidicektir sesiniz.

Artics 3'de USB girişi yok jack girişi var tek giriş bir de PC'lerde kullanabilmek için uzatma kablosu ile kasanın arkasına bağlayacak kablosu bulunuyor bu gösterdiğiniz ayarları uygulamıştım zaten sorunun ne olduğunu bulamadım. Kamera girişi USB onunda uzatma kablosu var oda USB olarak geçiyor kasanın arkasına kulaklığımda ubs girişi mevcut değil.

Anladım, kameranızın mikrofon kablosu ayrı onu da bilgisayara bağlı olabileceğinden şüpheleniyordum fakat öyle değil kamera USB kulaklığınızda jack girişiymiş. O zaman probleminizi dediğim gibi Discord'da mikrofonu (Realtek(R) Audio) olarak seçerseniz sorununuz çözülücektir. Ya da Windows kayıt aygıtlarından default aygıtı Logitech C615 yerine Mikrofon (Realtek(R) Audio)'yu default aygıt olarak yaptığınızda düzelicektir. İki seçenekten birini yapmanız yeterli. Bunlar da olmazsa mikrofonunuzun bozuk olmak ihtimal olabilir. Ayrıca mikrofonunuzu test etmenizi istemiştim 2 ayrı seçenek ile, dönüş yapmamışsınız bununla ilgili onu da test edin.

Bunların haricinde daha net emin olabilmek adına " Saatin orada ses simgesine sağ tık > Ses Efekti > (Açılan pencerede sekmelerden) Kayıt > Listede boş bir yere sağ tık atıp Devre dışı bırakılmış aygıtları göster ve bağlantısı kesilmiş aygıtları göster " işaretleyip o listeden bir görüntü atabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• ss1.png
    ss1.png
    5,5 KB · Görüntüleme: 146
  • ss2.png
    ss2.png
    47 KB · Görüntüleme: 175
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı