Windows 10 Sürekli Mavi Ekran Hatası Veriyor

garslan

Hectopat
Daha fazla  
3 gün önce mavi ekran hatası almaya başladım. Her defasında farklı hatalar vermekte. "PAGE_FAULT_IN_NONPADEG_AREA", "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" gibi hatalar alıyorum. Format atıp, RAM'lerimi test ettim herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Minidump dosyalarımı paylaşsam yardımcı olabilir misiniz?

Yeni WinRAR arþivi.rar

Ek olarak Aida64 raporunu da yolluyorum.
Aida64.zip — RGhost — файлообменник

Ek: Aynı sorun var mı diye forumu gezerken cevaplarınızı gördüm arkadaşlar onları da yaptım. İlk önce Bios Pili'ni çıkatıp taktım. Ardından "CMD" kotmularını yaptım. Bir saat önce yaklaşık beş kez arka arkaya mavi ekran hatası aldım. Hataların fotograflarını gönderiyorum.

Güncel Minidump: Minidump.zip — RGhost — файлообменник

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 169
  • 2.jpg
    2.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 138
  • 3.jpg
    3.jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 154
  • 4.jpg
    4.jpg
    38,8 KB · Görüntüleme: 136
  • 5.jpg
    5.jpg
    35,4 KB · Görüntüleme: 152
  • cmd.jpg
    cmd.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 169
  • hatalar.jpg
    hatalar.jpg
    191,9 KB · Görüntüleme: 168
3 gün önce mavi ekran hatası almaya başladım. Her defasında farklı hatalar vermekte. "PAGE_FAULT_IN_NONPADEG_AREA", "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" gibi hatalar alıyorum. Format atıp, RAM'lerimi test ettim herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Minidump dosyalarımı paylaşsam yardımcı olabilir misiniz?

Yeni WinRAR arþivi.rar

Ek olarak Aida64 raporunu da yolluyorum.
Aida64.zip — RGhost — файлообменник

Ek: Aynı sorun var mı diye forumu gezerken cevaplarınızı gördüm arkadaşlar onları da yaptım. İlk önce Bios Pili'ni çıkatıp taktım. Ardından "CMD" kotmularını yaptım. Bir saat önce yaklaşık beş kez arka arkaya mavi ekran hatası aldım. Hataların fotograflarını gönderiyorum.

Güncel Minidump: Minidump.zip — RGhost — файлообменник

Ben de bir aralar mavi ekran hatası alıyordum. Format atmak hariç yaptığım hiçbir şey sorunu çözmemişti. Eğer Windows 10'u format atarak değil de başka bir Windows'un üzerine kurduysanız zaten mavi ekran hatası verme ihtimali yüksektir. İsterseniz CD ile isterseniz Windows 10'un kendi format sistemiyle format atın bence.

Sistem dosyaları zarar görmüş olabilir. CMD komutları ile onarma yapın.
Başlat + R tuş kombinasyonu ile çalıştır'ı açın. CMD yazarak yönetici olarak CMD ekranına gelmiş olacaksınız. Buraya SFC /SCANNOW komutunu yazın ve işlem bitene kadar bekleyin. İşlem sırasında arka planda çalışan bir uygulama olmamasını tavsiye ederim. Bu komut eksik ve zarar görmüş windows dosyalarını düzeltecektir. Ayrıca bilgisayarınızdaki sıcaklık değerlerini gözden geçirin. Bilgisayarınız çok ısınıyor ve bu tür hatalara neden oluyor olabilir.

Merhaba dediklerinizi uyguladım değişen hiç bir şey olmadı. Windows 8.1 bile kurdum ama nafile. Gene mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatası aldıktan sonra ses aygıtlarımı tanımıyor bilgisayar. Aynı zamanda internetimle alakalı bile sıkıntılar yaşamaya başladım. Sebebini 1 haftadır arıyorum ama yok. Minidump dosyalarını okuyabilen bir arkadaş yardımcı olsa da hemen halletsek.

Sorun ses sürücülerinizden kaynaklanıyor sanırım. Sürücüleri yanlış kuruyor olabilirsiniz anakartin kendi sitesinden doğru işletim sistemi ve bit değerini şeçip kurun. Anakartınızın kurmuş olduğunuz windows sürümüne destek verdiğine emin olun. Harici bir ses kartı kullanıyor iseniz onun sitesinden indirip ses sürücüsünü kurun.

Sorun ses sürücülerinizden kaynaklanıyor sanırım. Sürücüleri yanlış kuruyor olabilirsiniz anakartin kendi sitesinden doğru işletim sistemi ve bit değerini şeçip kurun. Anakartınızın kurmuş olduğunuz windows sürümüne destek verdiğine emin olun. Harici bir ses kartı kullanıyor iseniz onun sitesinden indirip ses sürücüsünü kurun.
Hepsini ASUS'un sitesinden indirdim. Güncel ve doğrular.

Sorun RAM ve HDD dosya sisteminden kaynaklanıyor sanırım.

MemTest86+ ile belleklerinizi test edin ve resmini çekip atın.

Ayrıca komut istemini açıp şu komutları girin:

Kod:
chkdsk /f /r
Merhaba öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Dediklerini yaptım görüntüleri yolluyorum.

Dosya Ekleri

• ram.jpg
    ram.jpg
    55,4 KB · Görüntüleme: 187
Chkdsk işlemini yaptınız mı? Belleklerde sorun yok gibi gözüküyor.
Evet yaptım. Henüz mavi ekran almadım. Fakat bu sorun devam ediyor sanırım. Minidump dosyalarını okudunuz mu?

@Murat5038 Forumda yardımlarınızı gördüm rica etsem bakabilir misiniz? Sizce sorun nedir?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı