Windows 10 sürekli mavi ekran hatası

shanoglu60

Megapat
Makaleler
2
Yer
Tarsus
Daha fazla  
Meslek
Seo
Merhaba arkaşlar konuda belirttiğim mavi ekran hataları alıyorum. Neredeyse bir günde hepsinden aldım. Benim ASUS P5Q SE2 anakartım vardı. Anakart bozulunca ben ise ikinci el olarak aynı anakartı birisinden aldım. Aldığım kişinin anakartı temiz, test ettim. Ekran kartım yeni RX460, hardiskim ise sağlık durumunun hepsinde ok yazıyor. HDD badsector falan hiçbir şey yok. RAM'lardan şüphe ediyorum. Şimdi ben de tane RAM var. Şu şekilde 2 GB 1066 MHz 2.2v, 1 GB 800 MHz 1.8v, 2 + 2 GB 667 MHz 1.8v' dir. RAM'ların hepsini bütün slotlarda denedim. Her denemem de bip sesi ile sistem açıldı. Ne yazık ki mavi ekran vermeye başladı. Sizce mavi ekranların sebebi, biçimsiz olan RAM'lardan mı kaynaklı? Anakartı takınca sistem açıldı. Daha sonra hep mavi ekran vermeye başladı. Sistemi geri yükle yaptım. Onda bile verdi. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM leri tek tek slotlarda denemeniz lazım ki RAM demi sorun var slotta mı bilelim. Anakartınız bu mu?
anakart.jpg

Eğer yukarıdaki resimdeki anakart değilse şu listedeki uyumlu RAM ler ile elinizdekileri karşılaştırın.

RAM leri tek tek slotlarda denemeniz lazım ki RAM demi sorun var slotta mı bilelim. Anakartınız bu mu?
Eki Görüntüle 438229

Eğer yukarıdaki resimdeki anakart değilse şu listedeki uyumlu RAM ler ile elinizdekileri karşılaştırın.

Anakartım bu değil, ama slotlarının rengi aynı bütün ramların yerlerini değiştirdim. Her seferinde sistemi açtı. Bazısın da sıkıntısız açtı. Bazısın da ise mavi ekran vererek açtı. Frekansı ve voltajı yüksek olan ramı çıkardım. Şimdilik sorun yok. Eğer sorun olursa, dediğiniz gibi tek tek her slotta deneyeceğim.
Eki Görüntüle 438229

Sorun ramlerden mi kaynaklı şimdi?
DOmLEy.jpg

Yardımlarınızı bekliyorum.

Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı