Windows 10 Sürücü Sorunu ve Hoparlörün Gözükmemesi

MaxiMeow

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 8.1 Windows olan bilgisayarımı yakın zamanda Windows 10 olarak güncelledim fakat güncelledikten sonra hiçbir şekilde ses gelmiyor. Mikrofonda sorun yok çalışıyor fakat ses alamıyorum. Realtek ses driverlerının neredeyse hepsini denedim fakat Realtek driveri bir türlü aygıt yöneticisinde ismi geçmedi. Kayıttan yürütme aygıtlarını açtığımda ise (19CSPR) olarak gözüküyor. Bu da monitörün adı. Monitörüm VGA çıkışlı fakat ekran kartım HDMI böyle olduğu içinde dönüştürücü aldım. Monitörü TV olarak algılayıp sesi oraya aktarmaya çalıştığından şüpheleniyorum. Fakat böyle bile olsa Hoparlör hiçbir şekilde gözükmüyor. Ana kartımın adı Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş. ASUS, MSI, falan değil evet ben de çok şaşırdım sonradan ama öyle maalesef. Modeli ise Casper CD. VTI4770A. Casper'ın sitesinde de driveri bulamadım. (PC 64 Bit) Bu problemi çözebilmem için yardımcı olur musunuz lütfen. Tüm forumları araştırdım fakat bir şey bulamadım. Gerekli resimleri eklere bıraktım.

Denediğim driverler;

driverler1.png

Anakart Bilgisi;

dxdiag1.png

Kayıttan yürütme aygıtları burada enteresan bi şekilde Hoparlör yok ses jaklarını algılamıyor kulaklık, hoparlör vs.

ses1.png

Dönüştürücü kablo

hdmi.png

Dosya Ekleri

• mik1.png
    mik1.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
"Aygıt Yöneticisi" açın ve ne kadar ses ile alakalı şey var ise kaldırıp tekrar temiz kurulum yapmayı deneyin. Windows 10'a yükseltmeyle mi, temiz kurulum ile mi, geçtiniz?

Eki Görüntüle 425694

Bu yöntemi denemiştim fakat yine olmadı. Windows 10 temiz kurulum ile yüklendi ssd almıştım o yüzden format atılması gerekti.
DDU indir ses aygıtını kaldır Windows 10 uyumlu sürücüyü bulup yükleyecektir.

Şimdi bunu da denedim fakat yine olmadı. Ek olarak arkadaşım Teamviewer dan girip benim bilgisayarımdan youtube a girdiğinde ona ses gidiyor ama bana gelmiyor. Kayıt aygıtlarını açtığımda sağdaki çizelge çubukta yeşil ses göstergesi aşağıya inip çıkıyor. Hoparlörden de ses gelmiyor çıkarıp kulaklıklarımı deniyorum onlardan da ses gelmiyor.

Son düzenleme:
Sürücü kurulumu doğru yükleyemiyorsun. Bilen birine danışın veya gösterin.
Donanımcı olan arkadaşımdan yardım istedim oda yapamadı. Ses cıkışını monitöre veriyor ben hoparlöre vermesini istiyorum. Teamviewer dan girdiğinde benim bilgisayarımdan ona ses gidiyor. Doğru yüklememiş olsam ona da ses gitmez sanırım.

TV bağlayıp TV ses gideceğine bilgisayardan ses gelmesi gibi bir şey sizinde. Varsayılan ses çıkışını değiştirin. TV den gelecekse TV varsayılan hoparlör yapacaksın. Biraz kurcalarsan yaparsın. En iyisi ekran kart sürücüleri varsa onuda kaldırın. Ekran kartların da ses sürücüleri bulunmaktadır. TV bağlayıp görüntü ve sesi ileten. Ekran kartın ses HDMI sürücüleri gibi sürücüleri de var. Yüklerken de yazar zaten ekran içi ses sürücüsü gibi de yazar Intel de özellikle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı