Windows 10, sürüm 1809'dan sürüm 1903'e geçmek?

196132

Kilopat
Makaleler
1
Sürüm atlamasını temiz kurulum olarak yapmıyorum, Windows Update ile yapıyorum. Aslında en güzeli UEFİ BİOS üzerinden temiz kurulum yapmak... Ama her şeyi sil baştan yeniden kurmaktan üşeniyorum. Windows Update üzerinden kurulum sonrası yapmam gerekenler nelerdir? Windows old dosyası vs... Veya detaylı temizlik...

Eğer oyun ağırlıklı kullanıyorsanız bilgisayarı geçmenizi önermem. 1903'te oyun tarafında sorunlar var FPS düşüklüğü gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes problemler yaşamış ama ben hiçbir problem yaşamadım 1903'de. Güncelleme yaptıktan sonra sistem diskinizin özelliklerine girin ve oradan "Diski Temizle" butonuna basın. "Sistem Dosyalarını Temizle" seçeneğine basın ondan sonra orada "Eski Windows Güncellemeleri" gibi şeyler listelenecek. Listelenenlerden istediklerinizi seçin ve "Temizle" tuşuna basın. Zaten çoğu gereksiz yer tutan dosyalar.

Herkes problemler yaşamış ama ben hiçbir problem yaşamadım 1903'de. Güncelleme yaptıktan sonra sistem diskinizin özelliklerine girin ve oradan "Diski Temizle" butonuna basın. "Sistem Dosyalarını Temizle" seçeneğine basın ondan sonra orada "Eski Windows Güncellemeleri" gibi şeyler listelenecek. Listelenenlerden istediklerinizi seçin ve "Temizle" tuşuna basın. Zaten çoğu gereksiz yer tutan dosyalar.
Formattan önce her yolu denemiştim zaten. Yaptıklarımı 1809 buildine yapsam her zamankinden daha hızlı ve stabil çalışırdı ama yok. Hiçbiri çözüm olmadı. Formatı son çare olarak görüyordum ve son çareyi kullanmak zorunda kaldım.

Formattan önce her yolu denemiştim zaten. Yaptıklarımı 1809 buildine yapsam her zamankinden daha hızlı ve stabil çalışırdı ama yok. Hiçbiri çözüm olmadı. Formatı son çare olarak görüyordum ve son çareyi kullanmak zorunda kaldım.
Hocam herhalde bazı donanımlarla sıkıntılar yaşanıyor fakat ben masaüstü bilgisayarımda yükseltme yapmama rağmen hiçbir performans sıkıntısı yaşamadım aksine açılış hızım arttı ve güzel özellikler de eklenmiş.

Sistemim:
ASUS H97M-PLUS,
i5 4690k,
GTX 1050Ti,
2x8(16 GB) DDR3(1600MHz) RAM,
Samsung 960 EVO 250GB M.2 NVMe SSD.

Hocam herhalde bazı donanımlarla sıkıntılar yaşanıyor fakat ben masaüstü bilgisayarımda yükseltme yapmama rağmen hiçbir performans sıkıntısı yaşamadım aksine açılış hızım arttı ve güzel özellikler de eklenmiş.

Sistemim:
ASUS H97M-PLUS,
i5 4690k,
GTX 1050Ti,
2x8(16 GB) DDR3(1600MHz) RAM,
Samsung 960 EVO 250GB M.2 NVMe SSD.
NVIDIA ekran kartları için hiçbir sıkıntı teşkil etmiyor güncelleme. AMD ekran kartları kullananlar daha çok problem yaşamış. NVIDIA da problem yaşayanlar çok az sayıda. AMD driverlarını 1903 uyumlu yapınca bu problemlerde düzelecek diye umuyorum. Bu sebepten dolayı şimdilik güncellemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı