Windows 10 Sürüm 1903 Güncellemesi Sırasında Takıldı

Makaleler
11
Yer
Kayseri
Toshiba P50-B-116 sistem, 860 EVO SSD ve Windows 10 Home Single Language sürüm 1809 kullanıyorum. Normalde bu tür yükseltmeleri sıfırdan kurulumla yaparım ancak çok fazla verim olduğu için yükseltme yapmam gerekti.

Windows Update aracılığıyla yükseltme yapmayı denediğimde ilk denememde 0x8000ffff hata kodunu almıştım. Tekrar denediğimde güncelleme indi, yeniden başlatmam istendi, kurulum aşamasına geçtim ki %75'te kaldı ve yaklaşık 6 saattir böyle kaldı. Artık dayanamadım ve müdahale ettim.

İkinci denememde güncelleme aracını kullandım. Sorunsuz indi. Sistemi yeniden başlattım, yine %75'te kaldı.

İlerlemiyor bir türlü, yaklaşık bir buçuk saattir böyle. Kafayı yiyeceğim, ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Niye uğraşıyorsun ki Update ile Microsoft'tan direkt 1903 indir, fiberin varsa kısa sürede indirirsin.

Ayrıca fiber yok, ADSL var. Fiber var da portu bizim daireye bağlı değil.

Microsoft'dan gene de hızlı iner, bence o şekilde dene.
İşte sorun da burada, benim bir sürü verim var. Bu yüzden yükseltme yolunu kullanmam lazım. Konu başında söylemiştim, normalde sıfırdan kurulum yaparım diye.

Ayrıca Microsoft'taki yükseltme aracını denedim, o da aynı sorunu verdi.

Hata çıkmadı. HDD'yi söktüm, şimdi yeniden deniyorum. Bu da muhtemelen son denemem olacak. Yine olmazsa sıfırdan kurulum yapmaktan başka bir çarem kalmayacak.

Yok, işe yaramadı. %75'te takılı kalıyor, ilerlemiyor. Herhâlde sıfırdan kurulumdan başka çarem kalmadı.

Son düzenleme:
Yani aynen SL sürüm ISO indirip içindeki Setup ile de yükseltebilirsin. Lakin bazı sürücüleri güncellemen yada kaldırman sorunu aşmanı sağlayabilir. Mesela grafik yonga seti touchpad gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…