Windows 10 Sürüm 1903 Sonrası Bellek ve Anakart Ses Sorunu

Makaleler
5
Yer
Sancaktepe/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Bugün öğleden sonra temiz kurulum ile Windows 10 Sürüm 1903 kurdum.

Kurulum sonrası anakart üzerinden ıslık ve cızırtı sesleri gelmeye başladı.
Sesler işlemci civarından geliyor. Anakartın arka tarafından kontrol ettiğim zaman işlemci bölgesinden geliyor.

Bu yetmezmiş gibi üzerine Windows üzerinde bellek Mhz değeri 1600 Mhz olarak görülüyor. Anakartın BİOS menüsüne girip kontrol ettiğim zaman 3200 Mhz olarak çalıştığını görüyorum.

Ciddi anlamda canım çok sıkılıyor şu an. Temiz kurulum ile Windows 1903 kurup bu sorunu yaşıyor olmam çıldırtıyor beni şu an. Ne yapacağımı bilmiyorum artık.

BİOS güncel. Windows üzerinde güncel olması gereken her şey güncel.

Windows 10 Sürüm 1903 öncesi sürümde böylesi bir sorun yaşamıyorken geçiş sonrası bu saçmalığı anlamış değilim.

1.PNG
1.PNG
3.PNG

@Recep Baltaş @Ali Güngör @Asım Demir @Pantheon @Oreki @Neşeli Enginar

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    98,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Sabah sisteme tekrar format atmak zorunda kaldım.
Windows 10 1903 dosyasını tekrar oluşturdum önce USB üzerine. Sonra format işlemini yaptım.
Bellek hızı bu mantıkla artık işlem görünümü sergiliyorsa sorun yok.
İlk yükleme sonrası sonradan oluşan takılma, kitlenme gibi durumlar şu an yok.

Ancak cızırtı olayı beni ciddi anlamda rahatsız ediyor.
Daha önceden var mıydı da ben fark etmedim anlamadım.
Daha önceden ekran kartından alakalı CW sorunu yaşadım. Belki o zamanlardan beri vardı ve bu sesi bastırdı fan esleri ile düşünmüyor değilim.

İşlemcinin hemen altından ve çevresindeki yapılardan geliyor anladığım kadarıyla.
Donanımsal bir ses sorunu olduğu halde sistem çökmesi ve diğer çökmeleri yaşamadım.

Bayram sonrası Asus müşteri hizmetleri aracılığı ile bilgi alıp gerekirse servise sistemi götüreceğim artık.

Servis süreci sonrası değişim veya iade kararı çıkarsa ben yandım demektir.
Aynı model anakart ülkemizde yok. Tedarik edilemeyeceği için para iadesi zorunluluğuna başvuracak vatan. Misli ile değişim asla yapmıyor zaten vatan.
X370 olarak aynı seviyede performans gösteren anakart modellerin fiyatları yükseldi kur sayesinde.

Sessiz bir ortam olduğu taktirde video alıp sizlere sunacağım durumu.
Selamlar.
Sisteminizde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. CPU Z deki dram hızlarının görüntüsü normaldir. Xmp modunda 3200 MHz ve 1.350v ile çalışıyorlar. Eğer default hale alırsanız 2400 MHz ve 1.2v ile çalışacaktır.
Ses konusuna gelince, oradaki ses muhtemelen mosfetlerin cw sesidir. Yani sizi endiselendirecek bir sorun sisteminizde bulunmamaktadır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı