Windows 10 sürüm 2004 güncelleme sorunları

TheGear

Hectopat
Henüz daha 1909 sürümündeyim. 2004 sürümüne geçen arkadaşların birkaçının yorumunu okudum depolama alanında küçülme, Windows ekranın geç açılması, disk alanı temizleme kısmının çalışmaması gibi buglar olduğunu söylüyorlar. Sizce güncellemeli miyim?

Şahsen ben özellik güncelleştirmelerini 1 yıl erteliyorum (Windows 10 Pro'da bu özellik mevcut). Windows 10'u zaten sanal makine üzerinden kullanıyorum bir de bir güncelleme sonucu sistemimin bozulmasını istemiyorum. Güvenlik ve kritik güncelleştirmeleri yüklemeniz yeterli yoksa yeni sürümlere bence ne kadar geç geçebiliyorsanız o kadar iyi.

Depolama alanında küçülmenin nedeni, eski Windowsun windows.old klasörüne atılması ve ek özelliklerin getirilmesi.
Sistemi sıfırdan kuruyor olsanız bile, sistemin hızlı açılma parametrelerinin size alışması zaman alıyor, hızlı getir altyapısı makine öğrenmesi kullanıyor.
Disk temizleme sistemi bende gayet normal çalışıyor.
Yine de güvenemiyorsanız siz bilirsiniz

Bence biraz daha bekleyin. Ben 1-2 hafta sonra geçmeyi planlıyorum.
Windows Update üzerinden size dağıtılana kadar elle güncellemek doğru değil. Fakat daha önceden "final sürüm gelsin öyle geç" diyenler şimdi "2 hafta bekle" diyorlar. Ben Windows Update üzerinden bilgisayarıma verildiği gibi güncellerim. Neden 2 hafta bekleteyim ki?
Şu anda zaten 2004 kullanıyorum, hatta 19 Şubat'ta geçmiştim. Fakat eğer geçmemiş olsaydım o zaman Windows Update üzerinden gelmesini beklerdim. Geldiği gibi de yüklerdim.
Arkadaşlar, gelen bir özellik güncellemesi eğer size Update üzerinden geldiyse bekletilmez. Bekletirseniz boşu boşuna yeni özelliklerden daha geç faydalanmaya başlamış oluyorsunuz. Zaten sorun çıkacaksa şimdi yükleseniz de çıkacak, 2 hafta sonra yükleseniz de çıkacak. O yüzden Update üzerinden geldiği gibi yükleyin. Eğer sorun çıkarsa eski sürüme dönebilirsiniz.
Yeni gelen özelliklerden 1 yıl sonra faydalanmak çok sinir bozucu. O yüzden ben yeni bir özellik güncelleştirmesi Update üzerinden geldiği gibi hemen yüklüyorum, hiç bekletmiyorum. Eğer sorun çıkarsa da eski sürüme hiçbir şekilde dönmüyorum. Onun yerine sorunu mevcut sürümde çözmek için uğraşıyorum.

Sizi insider sürümlerinde geliştirici olarak görmek isteriz

Sizi insider sürümlerinde geliştirici olarak görmek isteriz
Şu an için maalesef mümkün değil. SSD'lerim çok doldu. Eğer sisteme 1 adet daha SSD alırsam o zaman Insider testi yapabilirim
Çünkü mevcut Windows'umu Insider sürümlerine geçirirsem başıma gelmeyen kalmaz, aman diyeyim
Mavi ekran mı beklersin, çalışmayan özellik mi beklersin, daha ilk geçişte sistemin çökmesini mi beklersin, hepsi var

Bir ara FeedbackHub bile çalışmıyordu fast ring kullanırken. Sandığın kadar hata vermiyor ama genelde yeni eklenenler ya sorunlu oluyor ya da sistemin başka bir yerini bozuyor, mavi hataya yakalanması da çok zor, programlar artık c# ile yazılıyor sanırsam. Çekirdek oynaması yapmıyorlarsa güncellemede sıkıntı çıkmıyor.

Bir ara Feedback Hub bile çalışmıyordu fast ring kullanırken. Sandığın kadar hata vermiyor ama
@Recep Baltaş bir keresinde Insider sürümündeyken Windows 10 Insider Preview sisteme uyumsuz NVMe sürücüsü yüklemiş. O yüzden bilgisayar uykudan uyanırken mavi ekran veriyormuş. Düzeltmesi de çok zaman almış.
"Sandığın kadar hata vermiyor ama" derken mavi ekran hatalarını mı kastediyorsunuz?

Hiç o kadar yeni teknolojileri elde etme şansım olmadı. İlk başladığımda Intel Pentium D 915 ile başladım 8.1 ile Insider sürümlerine sen düşün.
Evet sandığın kadar mavi ekran vermiyor, ardına kadar zorlaman lazım bilgisayarı o zaman anca
Haftalık sürüm yükseltmesi geliyordu en son. Ama haklısın Feedback içine yazılan şeylerin yapılması artık uzun sürüyor, eskiden sonraki haftanın güncellemesine düzeltiyorlardı.
Pentium 915 ile ATI X1550 ekran kartı vardı bende de. Çok eski diye sürücü yüklesen de mavi ekran atıyordu Feedback'e yazıp düzelttirmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…