Windows 10 superlite ve compact nedir?

Ben de Windows 10 superlite kullanıyorum fakat ben hiçbir fark göremiyorum RAM kullanımında. İndirdikten sonra farklı işlemler mi yapmamız gerekiyor Ghost Toolbox'dan yoksa direk kurmamız yetiyor mu?
Hocam fark görememeniz çok garip normal windows 10 (media creation tool iso) boşta 2 gb ram yer iken ghost spectre superlite olan versiyonu boşta 200 mb ram yiyor..

Hocam fark görememeniz çok garip normal Windows 10 (Media Creation Tool ISO) boşta 2 GB RAM yer iken ghost spectre superlite olan versiyonu boşta 200 MB RAM yiyor.

Nasıl 200 MB yiyor? Millet övüyor diye kurayım dedim 2 GB RAM tüketiyor gerekli ayarları da yaptım. Debloat edilmiş Windows 10'dan farksız, overrated bir işletim sistemi. Tek artısı toolboxa sahip olması onun yerine Ognitorenks Toolbox indirebilirsiniz. Hocam güzel iş çıkartmış. @OgnitorenKs

Nasıl 200 MB yiyor? Millet övüyor diye kurayım dedim 2 GB RAM tüketiyor gerekli ayarları da yaptım. Debloat edilmiş Windows 10'dan farksız, overrated bir işletim sistemi. Tek artısı toolboxa sahip olması onun yerine ognitorenks toolbox indirebilirsiniz. Hocam güzel iş çıkartmış. @OgnitorenKs

Teşekkür ederim hocam. Bakmak isteyenler için;

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl 200 MB yiyor? Millet övüyor diye kurayım dedim 2 GB RAM tüketiyor gerekli ayarları da yaptım. Debloat edilmiş Windows 10'dan farksız, overrated bir işletim sistemi. Tek artısı toolboxa sahip olması onun yerine Ognitorenks Toolbox indirebilirsiniz. Hocam güzel iş çıkartmış. @OgnitorenKs
2GB tüketmesi imkansız. Boşta 750, memreduct uygulaması ile 225 falan gördüm.

2GB tüketmesi imkansız. Boşta 750, memreduct uygulaması ile 225 falan gördüm.
1645267058792.png

Rastgele insanların elleri ile oynadıkları işletim sistemi sürümleri. Zombi oluyor olabilirsiniz. Keylogger olabilir. Hayatta güvenip indirmem. Ancak size kalmış.

Kardeşim bununla ilgili YouTube'da bir sürürü bilgi var kaç kişide denedi hiçbir şey olmadı ve compactos sadece Microsoft'un gereksiz yere koyduğu servisleri kaldırmış ve insanları yanlış bilgilendirip durma super Lite gereksiz servislerin kaldırılmış hali.

Açıkçası hiçbir konuyu böylesine gülerek okumamıştım, ondan dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum :D Şimdi bildiğiniz gibi Windows 10 veya Windows 11 orijinal olarak kurarsanız temel fonksiyonların iki katını taşıyan bir de ekstra fonksiyonlar gelir. Ve temel fonksiyonların iki katını daha taşıyan bloatware gelir tabiki de. Yani 50 GB isteyen birisine 10 GB veriyormuşsunuz gibi düşünün. Açıkçası bende ilk başta şüpheli bakmıştım fakat bu işi daha iyi yapan birisi yok arkadaşlar. Bazıları debloat öneriyor evet iş ve okul bilgisayarlarında en azından günü kurtarır fakat iş kişisel bilgisayarınıza gelince işler orada durur. Siz orijinal makinaya debloat yaparsınız Microsoft ufak bir bug fix yayınlar sistem otomatik güncellenir hop bütün yaptığınız ayarlar Default'a çekilmiş. Ondan sonra dersiniz ki bari güncellemeleri kapatayım, güncellemeleri kapatırsınız iki hafta güzel güzel geçer ondan sonra ta 2000 yılında Olay Zamanlayıcısına eklenen bir komut güncellemeleri bir şekilde sizin haberiniz bile olmadan açar tak diye bir patch daha atarsınız hop bütün Debloat gitmiş. Arkadaşlar, arkada bilmediğiniz binlerce kodlar yazıyor bu adam, öyle resim açmaya yarayan programı kaldırıp da Valorant'da 200 yerine 201 FPS alın falan demiyor. Bildiğiniz bütün Windows Debloat programları ile bile yapamayacağınız derecede "Sizin" oluyor sistem. Yani sistem size ait oluyor, siz kişisel hayatınızda Microsoft'a mail atarak "Bugün sizin işletim sisteminizde açtığım Google Chrome çöktü, 2928292381. kod satırındaki şu hatanız yüzünden çökmüş olabilir" diyor musunuz? Demiyorsunuz tabiki de. O yüzden sonuca geldiğimizde isteyen kullanır, kullanıyorum ve memnunum. Güvenlik konusunda da antivirüs kurarsanız hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır. Neyse, herkese iyi Debloat'lar o zaman. Görüşürüz.

Konu basligimdaki gibi Windows 10 superlite ve compact nedir?

Super lite = Süper hafif.
Compact = Derli toplu.

Bunları anladıysan Windows 10 açısına geçelim. Bazı kullanıcılar bildiğimiz Windows 10 işletim sistemlerine Tweak yaparlar. Yani kırpmak gibi düşün. Windows 10 işletim sistemlerine kırpma işlemleri yaparak hafifletiyorlar, ya da farklı görünümler katıyorlar. Bu tweak işlemleri genelde default olan Windows işletim sistemlerini hafifletmek amacıyla oluyor. İşte bunların sürüm adıda Superlite ve Compact gibi şeyler oluyor, adından da daha iyi anlaşılması için :p Bahsettiğin bu sonradan tweak sürümler sanırım TeamOS ekiplerine ait, ya da o forumda ki bireysel kullanıcılara ait. Genelde site içine yüklenmeden önce belli başlı testlerden geçiyorlar, güvenlik için. ReviOS var mesela bu tweak konusunda bana göre en köklü kırpma ekibidir.

Windows 10'un ghost spectre modifiyesinin alt dalları.

Compact : Superlite'ya göre daha ağır, daha derli toplu.

Superlite : Sistemi iyice küçültmeye çalışmışlar. Haliyle en iyi windows olmuş. (performans açısından.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı