Uzun zamandır mavi ekran aldığım bilgisayarımda birkaç parça değiştirip format attıktan sonra Windows dahil bütün bileşen driverlarını updatelememe rağmen hala mavi ekran hatası ile karşı karşıyayım. Önceden mavi ekran kodu farklılık gösterirken format attıktan sonra aldığım mavi ekranların hepsi System service exception kodunu veriyor. Mavi ekran almadığım zamanlarda ara ara oyunlarım hata vermeden kapanıyor. İnternette gördüğüm bütün çözümleri denedim ama bir sonuca ulaşamadım. Sistem bileşenlerim aşağıdaki gibidir:
Dediklerinizi yaptım ama sorunum çözülmedi malesef. Açtığım oyunlarım yaklaşık 5 dakika içerisinde hata vermeden birden kapanıyor. Yardımınız için teşekkür ederim
Murat Bey Kolay gelsin.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum bu aralar fakat son mesajınızda Yeni dosyalar nerede? dediğniz bölümü anlayamadım. Acaba biraz daha açıklayıcı konuşabilir misiniz? Çünkü çok bir bilgim yok bilgisayarlar hakkında. Teşekkür ederim
Ayrıca oyunumun hatasız bir şekılde kapandıgı bır hata raporu ektedir. Dediklerinizi yaptıktan sonra mavi ekran sorunuyla hiç karşılaşmadım ama bu sefer oyunlarım hatasız bır sekilde kapanıyor.
Bazı oyunların çalışması için gerekli olan DirectX 9 dosyalarının sisteme otomatik olarak indirilmesini sağlayan ufak araç. Bu araç eksik DirectX dosyalarını tespit eder ve bunları internetten indirip kurar. Bu bağlamda Internet bağlantısı...
www.technopat.net
Bunla DX yükleyin yüklü değilse resimde DX yolu ile ilgili kayıt eklemiş ama sorun değil yine de kontrol edin.
DirectX in son sürümü zaten yüklü güncellestırmeye gerek yok yazısı cıkıyor. Ayrıca oyundan atarken ektekı hatayı aldım. RyzenMasterı program ekle kaldırdan kaldırmıstım aslında yüklü gozukmuyor ben de