Windows 10 System yüksek CPU kullanımı

Arslan Nadir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, oyuncu laptopuna sahibim ama 2 gündür bir sıkıntı var. Herhangi bir sorun yokken Windows Update, ekran kartı güncellemelerini ve PC'nin güncellemelerini yaptım. Bilgisayarım güncel fakat boştayken kendi kendine işlemci 60-70'lere çıktı. Normalde 35-45 arasında çalışırdı ama şimdi bu değerler bayağı yüksek.

Boştayken, YouTube'da video falan izlerken ya da masaüstündeyken bile işlemcim ısınıyor ve laptop fanları yükseltiyor. Bu da ayrı bir sıkıntı, ben boşta gezerken fan sesi falan yoktu ama şimdi işlemci ısındığı için açıyor.

Windows görev yöneticisinden baktım, işlemci kullanımı %1-%3'lerde iken bir anda %14-%20'lere çıkıyor. İniyor, çıkıyor, iniyor ve bundan dolayı işlemci yüksek frekansa çıkıp geliyor, sonra da ısınıyor. Bunu yapan System adlı bir program, bilgisayarın kendi programı.

Bu arada format attım, her şeyi temizledim, tekrar aynı düzene getirdim ama sorun hala devam ediyor. Bu sorun Windows 10 20H2'ye güncellediğimde oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de mevcut şu ana kadar maalesef çözüm bulamadım. Garip olan nokta bu olay benim için sadece bilgisayar boştayken oluyor herhangi bir işlem sırasında System'in güç kullanımı en aza iniyor.

Kendiliğinden mi geçti ? Bende bios sıfırladim pcyi ilk actigimda herhangi bir sıkıntı yoktu bir oyun gireyim dedim oyunu kapatmamla gelmesi bir oldu anlamadım.

Son düzenleme:
Vallahi format attim ama duzelmedi, 1 gun sonra kendi kendine düzeldi. Şu an bir sorun yok. Güncellemeyle gelen bir sıkıntı galiba. Önceden de olmuştu.

Ben de sorunu şu şekilde çözdüm. Tüm driverlari baştan sona güncelledim kaynağı da buymuş çözemeyen arkadaşlar var ise denemelerini tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı