Windows 10 SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası

Ahmet Baklacı

Kilopat
Katılım
4 Haziran 2014
Mesajlar
104
Yer
Mordor
Merhaba iyi günler. Dün gece oyunun ortasında başlıkta belirttiğim hata ile mavi ekran hatası aldım. Daha önce ara sıra bilgisayarın açılışında da şifre girme ekranı gelir gelmez farklı hata kodlarıyla mavi ekran alıyordum. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim?

Sistem özelliklerim:
ROG 5600XT.
TUF B450M-Plus
R5 3600.

Minidump
 
BIOS sürümün nedir? Bu sistemde sanırım Asus araçları var sanırım? Windows update ile güncellemeleri yükler misin? Ağ kartı sürücünü güncellemen gerek ayrıca.
Hocam 2 gündür kontrol ediyorum herhangi bir sorun yok şu an. Söylediğiniz üzere BIOS sürümüm ve ağ kartı sürücümü kontrol ettiğimde son sürümde olduğunu görüyorum. Eski dumplara baktıysanız belki orada eski sürümü yüklü gözüküyor olabilir. Geçen ay sonunda güncelleştirmiştim.

Ayrıca dediğiniz gibi evet Asus araçları var (Armoury Crate ve Aura Creator). Armoury Crate Aura Sync için aktif olarak çalışmakta.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alınt1ısı.PNG
    Ekran Alınt1ısı.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    27,9 KB · Görüntüleme: 16
Eskilerine bakıp yenisine bakmayı kaçırmış olabilirim :D
Asus araçlarını kaldırıp, sistemi test edip sonucu bildirir misin?
Hocam tekrardan merhaba. Asus araçlarını kaldırdıktan sonra sorun çıkmayınca haftasonu tekrardan kurmuştum. Yaklaşık 1 haftadır sorun yoktu fakat bugün bilgisayar açılır açılmaz şifre girme ekranı geldiği gibi ''CRITICAL PROCESS DIED'' yazılı mavi ekran aldım. Sorun tekrardan Asus kaynaklı mıdır? minidumpyeni
 

Yeni konular

Geri
Yukarı