Windows 10 takılma sorunu

Wonyoungie

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi, sorunum basitçe başlıktan anlaşıldığı gibi takılma sorunu fakat bayağı değişik bir sorun.

Bilgisayarı 0'dan temiz kurulum ile Win10 yükselttim. Her nasılsa büyük dosyalar açınca, utorrent falan açınca birden CPU yüksek seviyelere ulaşıyor. %90 %100 arası.

Bilgisayarı açtığımda hiçbir şey yapmazsam, yani tarayıcı ve Steam açtıktan sonra oyuna girince kasma olmuyor. Kasma dediğim ani FPS düşmesi. 200 FPS'den birden 1 FPS düşüyor ve bu yarım saniye falan sürüyor. Ancak dediğim gibi kasma olmuyor. Atıyorum 10 bin resimli bir dosyayı açınca ya da utorrent açınca (kapattıktan sonra bile) bilgisayarı restart atana kadar kasma oluyor. Kasmalar rastgele. Masaüstünde bir de klasör seçemiyorum sanki lag gibi sonra aktifleşiyor seçimim.

Oyunlarda ise utorrent ve büyük boyut içeren dosya açtıktan sonra oyunlarda etki etmeye başlıyor.

Kusura bakmayın biraz karmaşık oldu basitçe şuraya yazayım. Utorrent ve büyük dosya boyutu açmadığım zaman kasma sorunu yok. Ancak bu 2'sini açtıktan sonra kapatsam dahi kasma sorunu bilgisayarı kapatana kadar devam ediyor.

Windows 8.1'de böyle sorunum yoktu. Sırf bu yüzden 5 kere format attım gene aynı.
Windows'u SSD kurup denedim. Gene aynı. HDD'de kurulu şu an.

Sistemim.
Intel i5 6500K.
RTX 2060.
16 GB RAM.
2 Tane WD HDD 1TB.
1 Tane Samsung SSD 250 GB.

Merhaba Technopat ailesi, sorunum basitçe başlıktan anlaşıldığı gibi takılma sorunu fakat bayağı değişik bir sorun.

Bilgisayarı 0'dan temiz kurulum ile Win10 yükselttim. Her nasılsa büyük dosyalar açınca, utorrent falan açınca birden CPU yüksek seviyelere ulaşıyor. %90 %100 arası.

Bilgisayarı açtığımda hiçbir şey yapmazsam, yani tarayıcı ve Steam açtıktan sonra oyuna girince kasma olmuyor. Kasma dediğim ani FPS düşmesi. 200 FPS'den birden 1 FPS düşüyor ve bu yarım saniye falan sürüyor. Ancak dediğim gibi kasma olmuyor. Atıyorum 10 bin resimli bir dosyayı açınca ya da utorrent açınca (kapattıktan sonra bile) bilgisayarı restart atana kadar kasma oluyor. Kasmalar rastgele. Masaüstünde bir de klasör seçemiyorum sanki lag gibi sonra aktifleşiyor seçimim.

Oyunlarda ise utorrent ve büyük boyut içeren dosya açtıktan sonra oyunlarda etki etmeye başlıyor.

Kusura bakmayın biraz karmaşık oldu basitçe şuraya yazayım. Utorrent ve büyük dosya boyutu açmadığım zaman kasma sorunu yok. Ancak bu 2'sini açtıktan sonra kapatsam dahi kasma sorunu bilgisayarı kapatana kadar devam ediyor.

Windows 8.1'de böyle sorunum yoktu. Sırf bu yüzden 5 kere format attım gene aynı.
Windows'u SSD kurup denedim. Gene aynı. HDD'de kurulu şu an.

Sistemim.
Intel i5 6500K.
RTX 2060.
16 GB RAM.
2 Tane WD HDD 1TB.
1 Tane Samsung SSD 250 GB.
Sıkıntı yüksek ihtimal HDD'de. Rica etsem iki HDD'nin de HD Tune hata SSlerini alabilir miyim?

Dws adlı programı indir o programı nasıl kullanabileceğin ile ilgili YouTube'da videolar var.

geç cevap için kusura bakmayın. Şuan hata raporunu topluyorum. Bir kaç dk sonra ekran görüntüsü atacağım.
Sıkıntı yüksek ihtimal HDD'de. Rica etsem iki HDD'nin de HD Tune hata SSlerini alabilir miyim?
Şuan hata raporunu topluyorum. Bir kaç dk sonra ekran görüntüsü atacağım. Her 2 diskinde. SSD'yi yapmıyorum.
Ayrıca "Error Scan" seçeneği ile yapacağım değil mi?
quick scan ile yaptığımda böyle sonuç çıkıyor.

Dosya Ekleri

• 15-Nisan-2020_21-51.png
    15-Nisan-2020_21-51.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 41
  • 15-Nisan-2020_21-53.png
    15-Nisan-2020_21-53.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 46
  • 15-Nisan-2020_21-54.png
    15-Nisan-2020_21-54.png
    26,9 KB · Görüntüleme: 45
  • 15-Nisan-2020_21-753.png
    15-Nisan-2020_21-753.png
    30,9 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı