Windows 10 to Windows 11 programında Secure Boot açık olmasına rağmen TPM bulunamadı hatası

berkcandonmez

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
Samsung 500GB M2 SSD
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
-
İşlemci
i7-10750H
Monster Tulpar T7 v20.2 model bilgisayarım var ve BIOS menü üzerinden kontrol sağladığımda Secure Boot açık olmasına rağmen Windows 11 için TPM bulunamıyor hatası alıyorum. Recep Abi'nin Lenovo için çektiği YouTube videosundaki işlemi de yaptım ancak hala aynı hatayı alıyorum. Ekte resimleri atacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekran Görüntüsü (13).png

IMG_3328.jpg

IMG_3330.jpg

IMG_3327.jpg

IMG_3329.jpg

Monster Tulpar T7 v20.2 model bilgisayarım var ve BIOS menü üzerinden kontrol sağladığımda Secure Boot açık olmasına rağmen Windows 11 için TPM bulunamıyor hatası alıyorum. Recep Abi'nin Lenovo için çektiği YouTube videosundaki işlemi de yaptım ancak hala aynı hatayı alıyorum. Ekte resimleri atacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1546704

Eki Görüntüle 1546705

Eki Görüntüle 1546706

Eki Görüntüle 1546707

Eki Görüntüle 1546708
TPM ile Secure boot birbirinden farklı şeylerdir.

Kardeşim Secure Boot'la TPM'nin ne alakası var? TPM yok bilgisayarında. Rufus ile TPM gerekliliğini kaldırabilirsin.
Ben öyle sanıyordum kusura bakmayın. Ama aynı bilgisayar arkadaşımda varken o geçiş yaptı bende geçiş sağlanmıyor. Konu ile ilgili Monster destek kaydının yazdıklarını ekte gönderiyorum
Ekran Görüntüsü (14).png

Monster müşteri hizmetlerini aradım ve ilk önce bios menüye reset attırdı sonra kapattırıp tekrardan secure boot'u açtırdı ve kontrol sağladığımda tpm2.0 aktif hale geldi. Özellikle sorduğumda ise secure bootun doğrudan ilgisi olduğunu da ilettiler.
BIOS'un ayarını öyle yapmışlar halbuki Secure Bootla alakası yok TPM'nin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı