Windows 10 UEFI Kurulum Farkı

Adsızım

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Youtube'daki Technopat'ın videolarını izleyerek ve tüm söylenenlere uyarak flash bellek oluşturdum. Bilgisayarıma kurarken boot menüsünde UEFI kurulumu seçmeme rağmen anakartımın simgesi değil, Windows simgesi çıktı. Kurulumun sonraki aşamaları da yine Technopat'ın Windows 10 kurulum rehberi videosundan farklıydı. Çünkü sanırım ben UEFI kurulum yapamadım. Bunun sebebi ne olabilir? BIOS ayarlarım güncel. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Yoğun olduğunuzu biliyoruz bu sebeple sizden cevap beklemiyorduk. İlk başta Windows logosu çıkınca emin olamadık UEFI kurulum olduğundan o yüzden danışmak istedik. Sonraki aşamalardaki farklılıklar çok küçük aslında. Örneğin sizde ürün anahtarı kısmında atla seçeneği varken bizde ürün anahtarım yok şeklinde çıktı. Yine örneğin sizde daha önce gelen lisans sözleşmesi bizde daha sonraki aşamalarda çıktı. Farklar bu şekilde. Bunun Windows'a gelen güncelleme ile alakalı olabileceğini düşündüm ancak başta logoda problem yaşayınca emin olamadım kurulumu iptal ettim. UEFI kurulum yaptığımdan nasıl emin olabilirim. Yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. Bu arada ben konu sahibiyim. Sanırım telefondan dolayı küçük hatalar yapmışım 1 günlük engel yedim. Bu sebeple diğer hesabımdan yazıyorum. Anakartım Asus Prime B350M-K ve Bios ayarlarım günceldir.

Ben sıfırdan, Freedos bir bilgisayara yani yeni topladığım kasaya kurulum yapıyorum Sayın Recep Baltaş. Bu sebeple demek istediğinizi tam olarak anlayamadım afedersiniz. Videoda SSD'yi bölümlere ayırdığınız kısımda mı 4 bölüm oluşması gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim. Bu noktayı da tam anlayabilirsem kurulumu yapacağım bu gece umarım.

Çerçeve içine aldım aynen öyle 4 bölüm.

UEFI bölümleri.jpg

Ben sıfırdan, Freedos bir bilgisayara yani yeni topladığım kasaya kurulum yapıyorum Sayın Recep Baltaş. Bu sebeple demek istediğinizi tam olarak anlayamadım afedersiniz. Videoda SSD'yi bölümlere ayırdığınız kısımda mı 4 bölüm oluşması gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim. Bu noktayı da tam anlayabilirsem kurulumu yapacağım bu gece umarım.

Sayın Recep Baltaş ve diğer değerli Technopat sosyal kullanıcıları ilginiz alakanız için çok teşekkürler. Sizin sayenizde kurulumumu gerçekleştirdim. Şu an bilgisayarımdan yazıyorum gerçekten çok mutluyum. İyiki varsınız. Sonsuz teşekkürler...

PerfectWarrior sana da ayrıca teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Uğraşıp anlamam için elinden geleni yapmışsın emeğine, yüreğine sağlık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı