Windows 10 UEFI kurulumunda ''Driver did not start: [1] load error.'' hatası

enginbey8108

Kilopat
Katılım
3 Aralık 2016
Mesajlar
1.346
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşletim sistemi olmadan gelen bilgisayarıma Rufus programı ile NTFS format kullanarak (USB diske fat veya FAT32 ile format denediğim zaman, Windows 10 ISO dosyası 4 GB'dan büyük olduğu için ve fat ve FAT32 dosya sistemleri bu büyük dosyaları desteklemediğinden dolayı bu şekilde format işlemi yapamadım ve NTFS kullandım) MBR olarak yapılandırılmış sabit diske Windows 10 kurmayı denedim, UEFI ile kurmak istediğim zaman USB diski görmedi ben de legacy ile kurulumu yaptım, ardından Rufus'ta "UEFI için GPT bölüm düzeni" seçmem gerektiğini öğrendim ve bu şekilde USB hazırladım, BIOS'tan Security boot seçeneğini disable kısmına getirip tekrar denedim, fakat bu sefer de kurulumda önce;

Loading NTFS driver...
Driver did not start: [1] load error.

Ardından da;

Looking for NTFS EFI loader...
Error: Could not locate '\efi\boot\bootx64.efi': [14] not found.

Hatasını aldım. Şimdi kurulum esnasında ikinci hata mesajını alıyorum ve kurulum yapamıyorum. Ayrıca BIOS seçeneğini Legacy'den UEFI'ye getirdiğim zaman bilgisayar sabit diskten de açılmıyor ve boot menüsünde sadece USB disk görünüyor.

USB'den UEFI kullanarak Windows 10 kurmak için neyi yanlış veya eksik yapıyorum yardımcı olabilecek olan var mıdır? Biraz uzun anlattım ama durumu tam olarak açıklarsam yardım etmek daha kolay olur diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler.

BIOS'tan sonra böyle hata çıkıyor.
 

Dosya Ekleri

  • maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 11
@Deniz24386 deniz nasılsın konu var yardımcı olur musun konuyu paylaşşam.

install.wim dosyasını oluşturmadan önce, Windows'u kurduğunuz sürücüye gidip, administrator kullanıcısına CTRL a CTRL C ile kopyalayıp, default kullanıcısına kopyalarsanız, bütün kullanıcılar masaüstünde o simgeleri görür. Jaws hatayı driver eksikliğinden veriyordur. Office meselesine gelince bende böyle bir şey olmadı. Kurulum yaptığınız Office paketini gözden geçirin ya da farklı bir Office paketiyle deneyin.
1.default kullanıcısı yönete girdiğinde çıkan kullanıcılar listesinin içinde var.
2.işletim sistemi içinde bilgisayara girip yönetim dediğinde admin ve yazdığın isimin olduğu kullanıcılar var dedi orada yapabilir hem ISO'da dene hem de kurduktan sonra dene.
Detaylı anlatırmsın ustam
@Deniz24386

@Deniz24386 burada mısın ustam.

@Deniz24386 deniz ben nasıl Windows ISO kök dizinde program koydum formatla beraber otomatik kurmasını istiyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı