Çözüldü Windows 10 UEFI: MBR disk GPT'ye dönüştürülemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kaganyaprakli17

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524321022
Bilgisayar alırken aldığım Windows 10 Home 64 Bit format CD'si ile Windows'u UEFI olarak kurarken "Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." hatası alıyorum. Yükleme menüsünün ana sayfasına gelince konsolu açıp convert gpt yapmaya çalışıyorum ondada "Virtual Disk Service Error belirtilen disk dönüştürülebilir bir disk değil CDRomlar DVDler dönüştürülemeyen disklere örnektir" hatası alıyorum.

SSD: Corsair Force LE 120GB
Anakart: MSI H110M Pro VD
İşlemci: i3-6098p

Lütfen yardım edin, eski Windows'u çoktan biçimlendirdim program vs kullanamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Diskteki tüm bölümleri silmeden GPT'ye çeviremiyorsunuz o zaman. Convert GPT yapmadan önce clean komutu ile diski tamamen silin.
Diskpart'ta SSD yerine kurulum DVD'sini seçiyorsunuz. list disk komutundan sonra listeden SSD'nin numarasını bulup select disk komutunun sonuna eklemeniz gerek.
Bende DVD gözükmüyor Disk 0 (SSD) Ve Disk1 (HDD) var, ne yapacağım?
Bende DVD gözükmüyor Disk 0 (SSD) Ve Disk1 (HDD) var ne yapıcağım ayrıca şu komutları yapıyorum: diskpart, listdisk, select disk 0,convert gpt. yazınca hata veriyor.

diskteki tüm bölümleri silmeden GPT'ye çeviremiyorsunuz o zaman. Convert GPT yapmadan önce clean komutu ile diski tamamen silin.

Çok teşekkürler sorun düzeldi ama nedense anlamadım. Ben de clean komutu yazıyordum olmuyordu kasa bir 6 saat kapalı durdu tekrar denedim düzeldi.

• Beğen
İfadeler: MF
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı