Windows 10 UEFI: NTFS kurulumundan sonra Secure Boot Açılmasına gerek var mı?

ccaglayan

Centipat
Daha fazla  
Yakın zamanda temiz kurulum yaptım. Temiz kurulum yapmak için Rufus aracını kullandım. Ancak Rufus bana bir hata mesajı göndererek Secure Boot'u kapatmam konusunda uyarı da bulundu. Bende anakartımın BIOS menüsünden Secure Boot'u kapattım. Ancak ASUS anakart kullandığım için Secure Boot'un kapatılma şeklinin diğer anakartlardan farklı olduğunu fark ettim. Diğer anakartlarda Secure Boot'u kapatmak için "enable" ve "disable" kutucuklarını seçebiliyorsunuz. Ancak ASUS anakartlarda Clear Secure Boot Keys demek gerekiyormuş sanırım, ben böyle yaptım. Ardından Secure Boot enable yerine disable oldu. Kısaca problemi hallettim ve temiz kurulumu başarı ile gerçekleştirdim. Benim merak ettiğim ise şu orijinalinde etkin şekilde gelen Secure Boot'u Windows kurmak için kapattıktan sonra Windows'u da başarıyla kurduktan sonra Secure Boot'u yeniden açmalı mıyız yoksa açılmasa da bir şey olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı