Windows 10 UEFI'den Legacy'e geçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Başlıktada görmüş olduğunuz üzere UEFI'den Legacy'e geri dönmek istiyorum. Hikaye şöyle: Legacy Windows 10'uma güncelleme gelmişti ve ben de güncellemeyi indirmiştim. Güncellemenin kurulması için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekiyormuş. Ben de bilgisayarı kapatıp, kapanmasını beklemeden direk dışarı çıktım. Eve geldiğimde mavi ekran ile karşılaştım ve boot hatası aldım. Windows hiçbir şekilde açılmıyordu. Ben de format atmak istemiyordum çünkü HDD'min içerisinde silinmesini istemediğim dosyalarım vardı. Daha sonra bunu bilgisayarcıya götürdüm ve bana bu Windows'un düzelmeyeceğini ve tek çözümünün format atıp temiz Windows 10 kurmak olduğunu söyledi. Ben de tamam dedim. Eve getirecektim ama adam bilgisayarıma Windows 10 UEFI yüklemeye başlamış. 2 dakika dışarı çıktım, geldim adam başlatmış. Ben de bölünmesin dedim. Adam UEFI Windows 10'u yükledi, 20TL kitledi bana. Sonra aldım kasayı eve getirdim, bilgisayarı kapatıyorum Windows tamamen kapanıyor. Fakat fanlar hala dönüyor. Legacy sürümünde böyle bir sorun yoktu. Adam UEFI sürümü yükledikten sonra böyle oldu. Bir de bana UEFI'nin benim anakartımda daha iyi çalışacağını falan söylemişti. Kasamı uyku moduna bile alamıyorum, alınca bir daha açılmıyor, kapatınca da fanlar dönmeye devam ediyor. Yani kısacası UEFI'den Legacy'e format atmadan nasıl geri geçebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptırdığınız yere geri götürün. Açılmadığını söyleyin. Paranızı geri alın. O parayla orijinal Windows alıp, kurun. Korsana destek vermiyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı