Windows 10 UEFI'siz GPT Kurulum Yapılabilir mi?

Karadenizli2828

Kilopat
Arkadaşlar ilk olarak format atmaya başladım, her şey normal gidiyordu. Sonra format atarken bilgisayar yeniden başladı ve "Windows yüklemesi beklenmeyen bir hatayla karşılaştı" hatasını verdi. Ben de yeniden denedim, yine aynısı çıktı. Tekar kuracaktım ancak bu sefer "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde" hatasını aldım. Bilgisayarımda C ve D olarak iki disk var. D diskindeki veriler gitmeden bu sorunu nasıl çözebilirim? Rufus programı ile İSO yazdırırken MBR seçmiştim, şimdi GPT seçerek tekrar yazdırsam, UEFI kurmadan sorun çözülür mü? Bilgisayarın özellikleri çok eski bu nedenle UEFI istemiyorum. Bilgisayar açılmıyor. En başta verdiği hata yüzünden yüklü olan Windows 8.1'de gitti. Win to Go veya önyüklenebilir bir partition programıyla yapabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözdüm, flash belleğin içine WinPE kurdum. Bilgisayarı USB ile başlattıktan sonra masaüstü geldi. AOEMI Partition Tool programı ile diskimi MBR şekline çevirdim. Sonuç olarak UEFI kurmadan ve verilerim silinmeden Windows 10 formatımı atmış oldum.

Sorunumu anlamayanlar için;

Önceden bilgisayarcı format atmıştı. Diski GPT olarak ayarlamış. Şimdi ben MBR format dosyası ile GPT diske format atmaya çalıştım ancak "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde" hatasını aldım. Şimdi bilgisayarda işletim sistemi yok, Format atarken CMD'ye girip Diski MBR'ye çevirebilirim, ancak D'de silinmemesini istediğim veriler var. Eğer çevirirsem bunlar silinecek. GPT format dosyası indirsem UEFI kuracak, benim UEFI hakkında hiç bir bilgim yok ve sistem özelliklerimde düşük. Yani benim istediğim UEFI kurmadan GPT şeklinde format atabilir miyim sorusunun cevabıydı. Ama sorunu çözdüm.

Sisteminin eski olusuyla UEFI kurmaman arasindaki baglantiyi cozemedim. UEFI, BIOS'dan daha gelismis, isletim sistemi oncesi donanim yazilim arasini kuran arayuz, yani sistemini UEFI yerine BIOS kurarsan daha hizli calismayacak.

Ayrica destekliyorsa UEFI her zaman hem daha yeni hem daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı