Windows 10 Ürün Anahtarı Kaç Kez Kullanılabilir?

Thegamersinfly

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimde Windows 10 ürün anahtarı var. Bu ürün anahtarı ile istediğim kadar cihaza istediğim kadar giriş yapabilir miyim ? Yoksa bu ürün anahtarının kullanım ömrü ''3 kereye 5 kereye mahsustur'' gibi bir sınır var mıdır?

Hangi lisans olduğu önemli. Eğer OEM ise bir bilgisayarda, başka bir bilgisayarda kullanamazsınız ve anakart değiştikten sonra kullanamazsınız. Retail lisans ise aynı anda olmamak şartıyla farklı bilgisayarlarda kullanabiliyorsunuz.

Burada daha detaylı anlatışmış: Windows Lisans Türü Nasıl Tespit Edilir? - Technopat

Yanlış anlamadıysam verdiğiniz içerik linkinde ürün anahtarımın hangi tür olduğunu belirlemek için bir CMD komutu mevcut idi. Gerekli komutu girdiğimde RETAIL channel çeşidinde olduğunu gördüm bu her bilgisayar için açık olan sürüm sanırsam doğru mudur ?

İlgili makalede gerekli açıklama verilmiş teşekkür ederim.

Bu arada bir adet sorum olacak ürün anahtarım RETAIL olduğu için Windows 10 Pro içeriklerine ücretsiz bir şekilde ulaşma şansım var mıdır? Varsa nasıl ulaşabilirim ?

Evet, şu anda dünyanın en şaçma bug'unu yaşıyor olabilirim. Cihazım üstüne iki adet farklı ürün anahtarı kurulu biri OEM diğeri ise RETAIL çünkü zamanında (bugüne kadar) işletim sistemlerinin OEM-RETAIL olarak ayrıldığını bilmiyordum ve elimde orijinal kutulu Windows 10 home key'i vardı. Temiz kurulumdan sonra bu key'i donanıma okutup kurulumu tamamladım. Ta ki bu güne kadar...
Aktif olan key Retaıl olarak gözüküyor herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Gerekli Retaıl key'i başka cihazlar üzerinde kullanabilir miyim? Kısacası bir sıkıntı yaşanır mı ? Sanırsam bu bir bug bile değil ama emin olamadım.
Ekran Alıntısı.JPG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı