Windows 10 USB ve CD Boot Sorunu

ŞairBerkay

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. X64 destekli işlemci kullanıyorum. Daha öncesinde ben şehir dışında iken babam bilgisayarı bir arkadaşına formatlatmış. Format Windows 7 32 Bit atılmış. 64 Bit'e yükseltmek için Windows 10'a geçirdim fakat önerilen ayarlarda kurduğum için yine 32 Bit yüklenmiş.
Gelelim asıl sorunuma. Windows 7 (X64), Windows 10 (X64) ISO dosyasını gerek USB bellek gerekse DVD'ye yükledim. Boot ayarlarından USB/DVD seçtiğim halde hiçbir şekilde USB/DVD kullanarak başlatamadım bilgisayarı. Her defasında Windows'tan başladı. Pek ilgim alakam yok bu konularla. İnternette, YouTube ve birçok forumlarda yazılanların hepsini denedim. Yaklaşık 1 haftadır her gece en az 4 saat bununla uğraştım. Hiçbir şekilde başaramadım. ISO dosyalarını internet üzerinden yüklediğim için sorun yapıyor olabilir mi? Ya da benim kullandığım anakartın BIOS son güncellemesi 2010'a ait olduğu için formatlayamıyor olabilir miyim? Bilgisayarın özelliklerini tam olarak hatırlamıyorum, ancak eve gittiğimde belirtebilirim. Anlaşılır değilse ve belirtirseniz elimden ve dilimden geldiğince anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışırım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu rehberlere daha önce baktınız mı? Adım adım ilerleyin. USB hazırlama kısmında bir yanlışlık yapıyor olabilirsiniz. BIOS üzerinden birinci aygıtı UEFI olarak gözüken USB aygıt olarak seçin veya bilgisayar açılışında başlangıcı cihazı seçme kısmına girin. Anakartına göre değişiklik gösterebiliyor ama F7, F8, F10, F11, F12 hepsi olabilir. ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirin ve mümkünse farklı USB bellek ile de deneyin.

Bu rehberlere daha önce baktınız mı? Adım adım ilerleyin. USB hazırlama kısmında bir yanlışlık yapıyor olabilirsiniz. BIOS üzerinden birinci aygıtı UEFI olarak gözüken USB aygıt olarak seçin veya bilgisayar açılışında başlangıcı cihazı seçme kısmına girin. Anakartına göre değişiklik gösterebiliyor ama F7, F8, F10, F11, F12 hepsi olabilir. ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirin ve mümkünse farklı USB bellek ile de deneyin.

Çözüm
Ayni USB'yi kullaniyorsaniz USB bellek ile ilgili sorun olmasin? Hazirladiginiz USB'yi baska bir bilgisayarda deneyin. BIOS'un da USB bellek seciyor olma ihtimali var. Temin edebiliyorsaniz baska USB bellek ile de deneyin.

FAT32/NTFS/exFAT olarak denedim hepsinde aynı sorun :/
Ayni USB'yi kullaniyorsaniz USB bellek ile ilgili sorun olmasin? Hazirladiginiz USB'yi baska bir bilgisayarda deneyin. BIOS'un da USB bellek seciyor olma ihtimali var. Temin edebiliyorsaniz baska USB bellek ile de deneyin.

Hocam sadece USB bellek değil DVD-R ile de denedim farklı USB kullanmanım pek bi'şey değiştireceğini sanmıyorum fakat deneyeceğim.
Forumda yeniyim, ilk defa bir foruma üye oldum. Hatalarım varsa affola.

Son düzenleme:
BIOS'ta Fast Boot aktifse ondan kaynaklanabilir.
Fast Boottan kastınız Quick Boot sanırım. Quick Boot aktifmiş, kapattım. Yine aynı şekilde devam ediyor.

Dosya Ekleri

• 15690139157831695547834.jpg
    15690139157831695547834.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 56
Antivirus programi kulalniyor musunuz? Bazi AV'ler Boot Sector'u yazma korumali yapiyorlar. O nedenle USB bootable olmuyor olabilir. VirtualBox ile USB boot ediyor mu onu da bir kesinlestirin.
Sanırım az önce bilgisayarı bozdum. Siyah bir ekran ve ekranın sol üst köşesinde yanıp sönen (_) işareti...
Şöyle bir ekran veriyor sonrasında az önce bahsettiğim olay gerçekleşiyor. Sanırım durum ciddileşti...

Dosya Ekleri

• 156901450944643483947.jpg
    156901450944643483947.jpg
    999,9 KB · Görüntüleme: 67
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı