Windows 10 ve MSI Driver güncellemeleri sonrası performans düşüklüğü

Wahrwelt

Hectopat
Daha fazla  
Tüm forum ahalisine merhabalar, bugünkü yaptığım driver (BIOS ve EC de dahil.) ve Windows güncellemeleri sonrasında oluşan performans düşüklüğü hakkında çözüm bulmak için bu konuyu açmış bulunmaktayım, araştırmama rağmen çözümü bulamadım ve umuyorum ki birisi yardımcı olur.
MSI markasında bir notebooka sahibim ve ani FPS düşüşleri sebebiyle, biraz da güncellemelerle birlikte bilgisayarımın daha iyi olacağını sanmıştım. Ancak görünen o ki beceriksizliğim yüzünden bilgisayarıma hiç de iyi bir şey yapmadım. Şimdi sizlere adım adım neler yaptığımı ve neler yaşadığımı maddeler olarak yazacağım:

•Windows 10'un en yeni güncellemelerini yükledim ancak bilgisayarda hızlanma adına hiç bir şey görmedim.

•Ardından ekran kartı için gelen güncelleme uyarısını fark ederek bir de onu yükledim.

•"Ee madem güncelleme yapıyorum bari her şeyi güncelleyeyim bayağa uzun zamandır yapmadım." diyerek ilk önce MSI'ın sitesinden BIOS ve EC FIRMWARE hariç geri kalan driverları, Killer Ethernet ve Nahimic de dahil yükledim.

•BIOS ve EC'yi en sona bırakmamın sebebi ise tecrübesiz olduğumdan ve biraz video falan izleyip hazır olarak başlamak idi, bu sebeple bir tane Technopat BIOS EC rehberi ve bir de yabancı kaynaklı video izledim, bunlara ek olarak MSI'ın kendi rehberindeki okudum.

•Ve sonunda kolları sıvayıp BIOS yüklemeye başladım. Flash Update'in son evresine kadar hem videolardaki hem de MSI'ın kendi rehberindeki aynı adımları uygulayıp yükledim. Ancak bu andan sonrası (Enter'a basıp güncellemeyi bitirme işlemi.) videodaki ve MSI'ın kendi rehberindeki farklılıktan dolayı kafamı karıştırdı.

•Ve MSI'a güvenerek Enter'a basıp geçmek yerine bilgisayarı kapattım ve 7 saniyelik beklemeyi fişleri, Ethernet kablosu ve ıvırı zıvırını çıkardıktan sonra yaptım.

•Bilgisayarı tekrar açtım ve resmen korktuğum başıma geldi...
INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE isimli hatayı ve bununla beraber gelen restart loopunu başlatmış oldum.

•Nerede yanlış yaptığımı düşünerek ve bilgisayarı bir daha açamayacağımın endişesiyle beraber hemen çözüm yolu aramaya koyuldum ve bulduğum yol ise Güvenli Mod'da başlatmaktı.

•Güvenli Mod'dan sonra tekrar reset atıp normal girişimi yapabildim ve sorunu çözdüğümü düşünerek EC yüklemeye başladım ve rehber videosundaki gibi fanların çok hızlı çalışmasıyla bilgisayar kapanma evresine geçti ancak kapanmadı. (Yaklaşık 5 dakika geçti.)

•Daha önceden de bilgisayarımın geç kapanma gibi bir tecrübesi vardı ancak güncellemelerle alakalı değildi, elim ile kapatmak zorunda kalıyordum ve yine elimle kapattım daha sonrasında 7 saniyelik süreyi aynı olaylarla tekrarladım ve tekrar başlattım.

•Tüm bu olanlardan sonra bilgisayarım çok yavaş açılmaya ve tepki vermeye başladı, bir de oyunda bunu deneyerek neler olduğunu anlamaya çalıştım. 200 250 ping ile oynadığım LoL oyununu 50-60 ping arasında seyrediyordum.

•Ama ondan önce oyunun dolma ekranında bilgisayarım dondu ve sürekli olan rahatsız edici bir ses ile kutlandı, bunun üzerine tekrar elimle kapattım...

•Aynı oyunda bir daha denedim ve oyuna girdikten 10 saniye sonra tekrar dondu, tekrar kapadım...

Tüm tecrübelerim bunlardan ibaret, BIOS ve EC sürümleri BIOS ekranında güncel görünüyordu. Bu olaylar sonucunda da en son çare servis ve format olmasını umarak Technopat ailesinden yardım bulmayı umuyorum. Şimdiden teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı