Windows 10 ve Windows 7 beraber nasıl kullanılır?

wolf923

Yoctopat
Herkese merhaba. Bu konuda biraz araştırma yaptım fakat anlayabileceğim türden basitçe bir anlatım bulamadım. Bende 1 TB HDD var ve yaklaşık 2 yıldır Windows 10 Pro kullanıyorum. Şu sıralar bazı sebeplerle Windows 7'ye de ihtiyacım olmaya başladı fakat asıl kullandığım sistem Windows 10 olduğu için ikide bir format atıp kurulu düzeni bozmak istemiyorum. Bu HDD'yi biçimlendirip Windows 10 ile W7 kurmak ve iki işletim sistemi arasında geçiş yapmak istiyorum. Bunun için yapılması gerekenler nelerdir?

Hard Disk'ini ikiye böl ve diğer böldüğün diske kur fakat HDD diskte ağır çalışacaktır. Zaten yavaşken daha da yavaşlama ihtimali çok yüksek.

Diski bölüp ilk önce her zamanki gibi Windows 10'u kuracağım fakat bölünen diğer kısma Windows 7'yi nasıl kuracağım onu bilmiyorum.
Windows 7'yi kurarken ayırdığınız bölümü seçeceksiniz.

Windows 7'yi kurarken ayırdığınız bölümü seçeceksiniz.
1 TB HDD'yi 2 ye bölüp 500 GB'lik bölüme Windows 10 kuracağım. Kurulum bitince, diğer 500 GB'lik bölüme Windows 7'yi nasıl kuracağım? Yani Disk Yönetimi'nde yapılacak herhangi bir işlem var mı yoksa Windows 7 kurulu USB'yi takıp, format ekranında kalan 500 GB'lik bölümü mü seçmem gerekiyor?

1 TB HDD'yi 2 ye bölüp 500 GB'lik bölüme Windows 10 kuracağım. Kurulum bitince, diğer 500 GB'lik bölüme Windows 7'yi nasıl kuracağım? Yani Disk Yönetimi'nde yapılacak herhangi bir işlem var mı yoksa Windows 7 kurulu USB'yi takıp, format ekranında kalan 500 GB'lik bölümü mü seçmem gerekiyor?
Evet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı